Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spojování PE trubek

No ja som to robil vzdy tak, ze som dal dole ten srubovaci zavitovy bazmeg (cierny, modry, zeleny) aj s tym bielym zubkovanym kusom, ktory drzi vlastne hadicu.
Tieto 2 veci som dal na hadicu a tu nasledne vsunul do armatury. Biely kruzok je nutne presne umiestnit co najblizsie k armaturke. Z nej som nevyberal tesnenie a ani ten plastovy medzikus, drziak tesnenia alebo ako to nazvat. Existuju ale aj armatury, ktore kombinuju funkciu toho bieleho cuda so zubkami a tej plastovej veci co drzi gumicku. Vtedy sa dava dole len zavitovy bazmeg, ten sa nasunie na hadicu a nasledne sa hadica nasuva do armaturky.
Da sa to robit aj bez toho, aby sa zavitovy bazmeg daval dolu, staci ho povolit a hadicu vsunut, to ale skor pri mensich priemeroch (povedzme 20 mm) na 32ku to uz dost tazko. Vzdy na hadici citit, ze uz presla cez gumicku a je nadoraz. Potom uz len dotiahnut.

Co sa tyka pretacania, tak tieto plastove armaturky som vzdy dotahoval vylucne rukou, aby to slo povolit v pripade potreby. Na spravnu funckiu( tesnost) sila utiahnutia nema ziaden vplyv, dolezete je tesnenie a hlavne aby hadica nebola cela doskrabana, na to treba davat pozor hlavne pri prehcode cez mury, skruze a pod. Samozrejme aku taku silu na to treba, aby sa nestalo ze hadica pod tlakom vyleti a nezakusne sa do toho bieleho zúbkovaného oneho. Nepamatam ale zeby sa mi to stalo niekedy. PE je dost makky. Po dotiahnuti ide s armatúrou otacat, to je pravda. DO akej miery zalezi sice od sily dotahnutia, ale ak to nerobime na fest, furt pojde kus pretocit. Nicomu to ale nevadi.

Najbeznejsia chyba co sa sem tam stane je spriecena gumicka, bud od vyroby alebo chybou montaze alebo nedosunuta hadica az za gumicku.

Aby niekto demontoval celu armaturu a vyberal z nej gumicku aj s tym ciernym pritlacnym onym, s tym som sa nestretol. Malo by to ale ist tiez, aj ked neviem no.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny