Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Auto netáhne a hulí

Dobrý den, chci se zeptat mám Alfu romeo 147 2001 1.9 jtd 8v 85kw (chip od xtuningu na 110kw) nové zrepasované turbo najeto kolem 10 tis. km, přetěsněné svody od motoru a turba, zaslepený EGR vyplý od xtuningu.. Jde o to že jsem jel do kopce dával jsem tomu na 4 kvaltu 3 500 otáček, a najednou auto cuklo padlo do nouzáku a přestalo táhnout a hulilo strašně a teď turbo zabírá ale jen hodně málo jede tak na 15-20% z celkového výkonu prostě žádný zátah.. mám podezření že jak byl zaslepeny EGR od svodu co vede ten vývod na ten egr tak tam je zaslepený ale byl tam jen tmel na motory a né na svody tak jsem se díval na to a turbo a to táhlo co vede k té baňce bylo úplně černé od sazí, a to táhlo když chci na vypnutém motoru zatáhnout až dolů prostě zkusit tu regulaci tak jde jen trošku dolů a pak se sekne a je tam kovový zvuk.. a nejde to dolů kvůli tomu kolíku co je nahoře u turba a je na tom táhlu tak prostě lopatky se nenakloní úplně jako kdyby se zaseknou.. Tak mě napadlo že jak je ten vývod od toho egra tak tu kovovou záslepku s tím tmelem na motory pro utěsnění tak ten tmel se mohl roztéct a tím pádem mi žhavé saze z motoru při tom tahu do toho kopce a ve 3500otáčkách, tak se mi zdá že se mi to táhlo asi kvůli obrovskému žáru roztáhlo a zasekla se a proto se nehne dál.. je toto možné? jinak na intercooler a hadice jsem se díval jestli není někde díra ale vše je v pohodě.. ale dnes jak jsem to jel zkusit tak to jelo o trochu lépe tak nevím jestli to nechce s tím třeba jen jezdit a nějakým zázrakem se to rozhýbe nebo se musí rozebrat to nově zrepasované turbo?? Děkuji

Předmět Autor Datum
Sundat sání od turba a pokusit se otočit turbínkou.Musí jít lehce. Mohlo dojít k přidření ložiska tu… nový
iconek 01.11.2018 19:01
iconek
Jen doplním k tomu oleji - jestli to začalo kouřit a přestalo táhnout, tak pokud je turbo přidřené a… nový
Kachlík 03.11.2018 14:06
Kachlík
zaleži aj na farbe dymu, modry-olej,čierny nafta.Ak je čierny,tak nejde turbo. nový
jimbim 03.11.2018 16:26
jimbim
To je fakt - třeba jen "bouchla" hadice od turba do sání (pokud to má mezichladič stlačeného vzduchu… nový
Kachlík 03.11.2018 17:11
Kachlík
Mám auto BEZ TURBA (1,9 SDI) a chová se stejně : Občas si vzpomene a výrazně sníží výkon, při plném… poslední
mirektatra 04.11.2018 05:16
mirektatra

Sundat sání od turba a pokusit se otočit turbínkou.Musí jít lehce.
Mohlo dojít k přidření ložiska turbínky a začal prochcávat olej.
Samo se to neopraví, pokud bude nadále prochcávat olej tak se může stát, že se dostane do sání, tam chytne, motor se přetočí a bude hotovo.
Takže radši nejezdit, odtlačit do garáže a zjištovat škody.
Tenhle motor by měl mít na turbu jen obtok a ne regulaci geometrie lopatek.

Imho: tunit taliánskýho Fiata, to chce opravdu odvahu :-)

Mám auto BEZ TURBA (1,9 SDI) a chová se stejně : Občas si vzpomene a výrazně sníží výkon, při plném plynu černě kouří a má vyšší spotřebu. Za pár dní se zase samo opraví a jezdí dobře :-/. tankuju výhradně u jedné podnikové čerpačky.

Je ale pravda, že u čerpačky občas vídám skupinku, která netáhne a jen kouří - možná pak ta nafta "načichne" ... :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru