Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka Bosch neohřívá vodu

Dobrý den, myčka Bosch SPV 69T00EU během mycího cyklu neohřívá vodu a po ukončení mytí je nádobí studené a na dně je trochu vody. Myčka je 7 let v provozu. Po ukončení programu nehlásí žádnou chybu. Relé pro topení ok, topení ok. Při měření během mytí na relé pro topení nejde žádné napětí. Z řešení závad na fóru jsem měl podezření na tachodynamo, to jsem ale nenašel ??? Nemáte prosím nějakou radu? Na fóru jsem k této myčce nic nenašel.

Předmět Autor Datum
7 let v provozu...životnost .. nový
E250TD 30.10.2018 10:27
E250TD
Německá kvalita! nový
davidrome 31.10.2018 07:06
davidrome
Omyl - kromě vyráběných v SRN běží výroba ještě někde v bývalé Jugoslávii (nechce se mi hledat), a k… nový
Kachlík 31.10.2018 09:32
Kachlík
Tahle je vyyrobená v Německu. Problém je, že jsem nenašel tachodynamo, asi jiný princip snímání otáč… nový
JiJa 31.10.2018 11:19
JiJa
Opraveno, odzkoušeno. U myčky Bosch SPV69T00 je v obvodu topení spínaná fáze i nulák. Jsou zde tedy… poslední
JiJa 17.12.2018 11:38
JiJa

Omyl - kromě vyráběných v SRN běží výroba ještě někde v bývalé Jugoslávii (nechce se mi hledat), a koukal jsem, že Siemens už má fabriku i v Polsku (přitom v SRN to sjíždí z jedné linky a kusy se liší jen detaily a popisy). Měl jsem od nich Siemense, a ta myčka vydržela běžet 11 let bez servisu (průměrně jeden cyklus denně), ale po závadě žena naznala, že se servis řešit nebude, a koupila novou. Jenže ten byl právě němec, na jejich "externí" výrobu už asi tolik chvály nebude :-(.

Opraveno, odzkoušeno. U myčky Bosch SPV69T00 je v obvodu topení spínaná fáze i nulák. Jsou zde tedy dvě relé. Tachodynamo zde není, vyhodnocení chodu čerpadla je podle el. proudu. Deska s elektronikou se nachází za pravým bokem vzadu. Na desce je i konektor pro přívod 220V.
Nefunkční topení opraveno výměnou relé a přilehlé diody v přívodu fáze pro topení. Původní relé jen zakmitlo (při zkoušce ss napětím bylo ok).
Nefunkční sušení způsobyl vadný ventil pod labirinten na levé straně myčky. Ventil má barevný konektor a je blíže k předku myčky. Vázlo u něj jádro které mělo ppškozený plast. Oprava dvousložkovým lepidlem. Čas ukáže, případně bude následovat výměna.
Snad to může někomu pomoci přpadných problémech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru