Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké elektrické topení do malé koupelny?

Olejový radiátor je obdoba pevného ústredného kúrenia, teda musí sa pravidelne celá miestnosť, resp. chalupa okurovať na stanovenú teplotu.

Tiež je výhodný olejový radiátor, ak sa v odľahlej kúpeľni nekúri, pričom hrozí zamrznutie potrubia v stenách.

Je to z dôvodu, aby sa teplo naakumulovalo do muriva a svojou tepelnou zotrvačnosťou vyžarovalo zase späť do interiéru kvôli tepelnej pohode v miestnosti.

V tvojom prípade velice drahá sranda na jedno osprchovanie raz za 24 hodín denne vykurovať nonstop kúpelku i keď pri min. 500W stiahnutým termostatom na minimum. (Pravda, ak sa nemočíš ponorený vo vani dve hodiny s celou rodinou obložený pri desiatkach zapálených sviečok, ako to robia súčasné moderné female, lebo sú IN).

Ak ti nehrozí zamrznutie potrubia podľa mňa ti stačí 3kW-6kW infra výkonný žiarič (halogénové špirály pred reflexnou, leštenou plochou http://ix.sk/Da0Je), ktorý si spustíš na cca 10 minút pri sprche a osušení. Ak ti to kabeláž s ističom vydrží pri mäkkom nápore napríklad 3kW špirály. (Spočítaj si náklady). Švacnúť na seba povedzme 6kW iba na dobu sprchy alebo okurovať nonstop 500W-ami pritom bude v miestnosti zima, ako v psinci ak nemá miestnosť 25cm izoláciu vonkajšieho obvodového muriva, stropu, podlahy s trojitým zasklením okna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny