Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doplnovanie nádrže cez hladinomer a elektroventil z řádu

Zdravím,

prosim Vás akým sposobom by šlo podzemnú daždovu nadrž doplnovat z vodovodného řádu cez elektroventil a hladinomer. Chcel by som to všetko automatické a maximalne využívat daždovu vodu. No ak v nádrže nebude nič je potreba ju doplnit. V nádrži umiestněné čerpadlo. Z nádrže by šli veškere vetvy pro závlahu cez elektroventily (závlaha trávniku+ kapkové závlahy) . Je nejaky jednoduchy sposob hlídat hladinu, kde by bolo prepojenie na ten elektroventil?
Ďakujem

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bud ako sa pise hore, mechnicky, alebo potom klasika na plavakove spinace. Plavakovy spinac by pri p…
Matfej 15.10.2018 10:29
Matfej
Samozrejme potom su este zlozitejsie riesenia typu elektronicke hladinove sondy, napríklad zname EZH… nový
Matfej 15.10.2018 10:34
Matfej
Na to použij jednotu Afriso Rena. Kontroluje to min. stav hladiny a ak tam voda není, tak ihned dopl… poslední
MatejKO222 11.03.2021 15:43
MatejKO222

Bud ako sa pise hore, mechnicky, alebo potom klasika na plavakove spinace. Plavakovy spinac by pri poklese pripojil elektroventil (24 alebo 230 Vac k zdroju - odporucam 24 ale treba trafko) a po napusteni istej hladiny, urcenej polohou plavaka by to vyplo. V pripade poruchy je dobre mat prepad. Alebo spravit nejaku inu zalohu. S prepadom je nevyhoda, ze sa moze stat, ze clovek na to nepride a pokazeny plavak/elektroventil zisti az pri platbe faktury za vodu :D Je mozne dat aj do serie 2 elektroventily na 2 samostatne plavaky a priebezne to kontrolovat. Vtedy je skoro 100%tna istota spolahlivosti.

Samozrejme potom su este zlozitejsie riesenia typu elektronicke hladinove sondy, napríklad zname EZH, ktore sa spravaju vlastne ako "elektroplavaky". Nie je to zle, ale ja zvacsa davam prednost klasickemu plavaku. Len ho treba spravne instalovat, aby sa nezamotal do nejakých kablov a spolahlivo zapinal/vypinal. Vyhoda EZHcka je, ze tam sa nema co zamotat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru