Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna reproduktoru

Zdar
Nedávno mi v detektoru kovu začal blbnout zvuk , který se postupně zhoršoval až se úplně vytratil.Po otřesu třeba naskočil a po dalším zas ticho. Po rozebráni jsem zjistil že závada bude v cívce reproduktoru tudíž pro mě již neopravitelné.
Parametry původního reproduktoru jsou : 4Ω 1W a průměr repráku 4,5 cm
Ptám se někoho kdo má zkušenosti jestli by vadil jiný reproduktor s jinou impedanci třeba 8Ω a víc a jiným výkonem.
Třeba reproduktor ze sluchátek ale ten bude podle mě moc tichý.

Za rady a odpovědi předem díky.

Předmět Autor Datum
Pokud bude mít nový reproduktor impedanci vyšší pak to rozhodně vadit nebude, jen bude úměrně nižší… nový
czcharlie 10.10.2018 19:51
czcharlie
Prakticky cokoliv, co má podobný rozměry. Impedance není až tak podstatná, pokud místo 4 ohmů dáš 8… poslední
Prasak 10.10.2018 20:10
Prasak

Pokud bude mít nový reproduktor impedanci vyšší pak to rozhodně vadit nebude, jen bude úměrně nižší hlasitost. Obdobně vyšší výkon ničemu nevadí, nižší by při tak malém výkonu nemusel taky moc vadit, pokud nebude nižší řádově. Předpokládám, že reproduktor není využíván nadoraz. Reproduktor ze sluchátek mívá impedanci 16Ω a to už by rozdíl v hlasitosti byl hodně patrný. Ale stejně tady půjde spíš o rozměry, aby nový reproduktor bylo možné snadno zamontovat.

Prakticky cokoliv, co má podobný rozměry. Impedance není až tak podstatná, pokud místo 4 ohmů dáš 8 ohmů, vadit to nebude, jen to možná bude pípat méně hlasitě, musíš vyzkoušet (záleží na citlivosti toho repráku).
S výkonem bych si hlavu nelámal, repráky v této velikosti budou mít všechny podobně, ani 0,5 W by nevadilo, protože 1 W v repráku je opravdu hodně nahlas, takže dost pochybuju, že do toho repráčku jde plný výkon jednoho wattu. To by bylo slyšet na 200 metrů okolo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru