Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Znehodnocení pozemku el. vedením

Co se týče ceny pozemku (1 500 000,- Kč), to si musíš zhodnotit vzhledem k lokalitě, okolí a ostatním Tvým požadavkům. Cena pozemku nemusí být snížena vedením, pokud je o ni zájem. Pokud ne, zkus s prodejcem "licitovat". :-D Jde zkrátka o tržní mechanismus.3-[
Ceny pozemků v relaci 600,- Kč/1 m2 jsou, v současné době, běžné i v lokalitách běžných menších obcí. Mě, v současné době, nabízel cenu 700,- Kč/1 m2 developer za pozemek 1500 m2, v obci se cca 80- ti stálými obyvateli. Ale jde o krásnou rekreační oblast, 7 km od města s cca 25000 obyvateli.
Vzhledem k tomu, že mluvíš o ochranném pásmu, jde zřejmě o vedení VN s pásmem 7 m. Pokud by jsi stavěl do levého horního rohu, situačně víc na parcele 413/4, pak by jsi se asi vešel. A pokud by jsi požádal o přeložení sloupu z parcely 410/7 do rohu parcely 414, pak by vedení, poměrně víc, uvolnilo pozemek i pro lepší umístění stavby.
Ale přeložka sloupu a vedení VN není levná a jednoduchá záležitost. To by bylo nutno nejdříve projednat s místně příslušným energetickým rozvodným závodem. Zjistit jaká by byla cena přeložení a zhodnotit +/- tohoto řešení. Cenou přeložky by se investice do pozemku asi dosti zvýšila.
Jestli by byla stavba povolena i v prvním případě, což pochopitelně rovněž záleží i na vyjádření "energetiky", které budeš potřebovat ke stavebnímu povolení, pak by nebyl pochopitelně žádný problém s kolaudací (viz forestek).
Je nutno vše prověřit a zhodnotit a podle toho se rozhodnout. Držím palce pro úspěšná jednání a správné rozhodnutí.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny