Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud máš v chodu oběhové čerpadlo a odvzdušňuješ tak by to odvzdušnění nemuselo fungovat. Jaké máš…
Stefran 25.09.2018 23:27
Stefran
Mam zároven na soustavu napojen i plynový kotel a na ten to topí normálně. při topení vložkou v tom…
cabara 26.09.2018 06:06
cabara
Jasný, nad slnko zavzdušnený výmenník v krbovej vložke, ak strieľa voda v sústave. 1./ máš prvý kon… poslední
Nuda 26.09.2018 16:28
Nuda

Mam zároven na soustavu napojen i plynový kotel a na ten to topí normálně. při topení vložkou v tom opravdu občas jsou takový divný zvuky jako by v tom byl vzduch ale nevim jak ho dostat vem přes odvzdušnováky u radiatorů to nejde tam teče voda.

Jasný, nad slnko zavzdušnený výmenník v krbovej vložke, ak strieľa voda v sústave.

1./ máš prvý konzumný šunt na trhu, ktorý napochytro dovliekli mafiáni eštébáci s rýchlym ziskom kdesi zo smetiska.

2./je nutné na najvyššom bode krbu odvzdušniť nahromadené výpary. (zrejme bude vývod metalického ventilu niekde bokom, po ruke)

3./ Máš slabý, málovýkonný okruh núteného obehu čerpadla, ktoré musí byť čidlom spínané tesne pri ohreve zahorenia dreva v kozube, než dosiahne ohnisko teplotu s krbovou vložkou nad teplotu 50°C.

4./ Vypadol ti zo siete 230V/50Hz, čím sa prerušil obehový okruh média čerpadlom v čase horenia v krbe, čím sa zavzdušnila dvojplášťová vložka vodnými parami. Tie robia neplechu.

Ono-to totokaj v TV propagované, kadejaké šibrinkovanie s duálnym kúrením nie je až také triviálne, ako sa neznalej lúze protežuje reklamnými mágmi. (Je nutné mať záložný napajací zdvoj k obehu segeregovaného čerpadla než zdochne pahreba v krbe, apod.)

Je možné mať napojený komplet okruh s centrálnym kotlom a krbovou vložkou, len je treba mať na mysli, či centrálny kotol nevytvára bublinky pri nadmernom ohreve, ktoré sa dostávajú sústavou do krbovej vložky ktorá ako bonus nestíha odovzdávať akumulované teplo do sústavy, čím sa ešte viac zavzdušňuje.

Chcelo by to osadiť do rozvodov kúrenia ešte jedno obehové čerpadlo 230V situované tesne pred vstupom do krbu s extra tepelným čidlom v krbe v prípade, ak nemáš expanznú, natlakovanú nádrž s tlakom min. 4bar v celej sústave kúrenia.

Mám od 1990 vo vlastníctve stavebnú spoločnosť s.r.o., so 150 spriaznenými dušami v polohe zamestnancov, teda viem si predstaviť kadejaké pochybenia.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru