Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přidělání ocelových úček do ytongu

Dobrý den,
mám na zahradě menší domek, kde jsou okna s okenicemi. Chtěl bych přes okenice udělat závoru. Závora by se po odjezdu nasadila do úček, které budou na zdi a následně by se to na obou stranách zamčelo visacími zámky. Jelikož je zeď z ytongu, potřebuji vyřešit, jak to přidělat.
Mám obavu, že když to bude např. na závitovce 15 cm hluboko, tak při zapáčení by to vylítlo i z ytongem.
Dále bych rád pořešil to, aby to nešlo z venku povolit. Asi nějaké bezpečnostní matky, co se dávají na kola aut.

Díky za každý tip a radu.

Předmět Autor Datum
Pokud se domníváte, že Ytong (jak je silný?) se rozlomí, musíte železo dát až dovnitř a ukotvit na v… nový
milan.cukrar 24.09.2018 19:12
milan.cukrar
Z Ytong, ale aj z tehly, ti vypáči každý okoloidúci pajsrom ukotvenie z hmoždíniek v prípade, ak bud… nový
ahasver.chamachir 24.09.2018 20:32
ahasver.chamachir
Pokud jsou okenice zvenčí a tím pádem též zámky, je nejslabším místem zámek. Pokud trváte na závoře… poslední
nerady 24.09.2018 22:08
nerady

Z Ytong, ale aj z tehly, ti vypáči každý okoloidúci pajsrom ukotvenie z hmoždíniek v prípade, ak budú podlepené.

Prípadne, ak sa rýchlejšie nedostane skrz obvodové murivo upravenou pílou, pritom mu stačí motorová, lištová pílka na lion bterky, a máš nechcené "dvere" s príručným otvorom bárs kde na chalupe v priebehu pár minút.
(napríklad poisťovňa odmietne zmluvne plniť, ak páchateľ echt násilím neprekonal prekážku, tj. zabezpečné vstupné dvere alebo okná, ale iba vybúral dieru v murive).

Nemáš šancu. Dnes si zlodeji pri dostupnom náčiní poradia so všetkým zabezpečením.

Napríklad basa, konkrétne justičák BA 1, sa v roku 1935 muroval z 2x pálených tehál (tvrdé ako betón), ktoré boli viazané vo vnútornom šáre väzby namiesto malty, lepené tekutým asfaltom s pieskom. Mreže zasahujú po vonkajšom obvode ukryté pod fasádou, v celku mreží sa jedná prekrytie viacero okien, aby sa nedali vysekať ani vykopnúť z miesta jednej cely. Musela by padnúť fasáda v celku viacero okien ciel.

Pokud jsou okenice zvenčí a tím pádem též zámky, je nejslabším místem zámek. Pokud trváte na závoře pak by bylo nejlepší zavírání uvnitř. Prostrčit závitový trn skrz zeď a uzavřít zevnitř (matka s pořádnou podložkou). Samozřejmě dostatečně široká podložka našroubovaná na zdi, například pás plechu. Závitový trn zvenčí ukončený zavařenou silnou podložkou, která zapadne do účka a ještě lépe kónická jenž zapadne do vybrání v účku. Bohužel vždy jsou nejslabším článkem dveře, střecha, vikýř atd. Znám člověka, který to vyřešil následujícím způsobem. Za normální vstupní jednoduché dveře namontoval mříže a pancéřové dveře. Do prostoru mezi vnější a vnitřní dveře vždy při odchodu a zazimování chaty postavil lahev rumu a položil 100,-Kč. Každý zloděj vykopl přední chatrné dveře vzal lahev rumu a sto Kč a zmizel. Můj otec to řešil tak, že okna na chatě u dveří měla malé tabulky bez okenic. V chatě nebylo v podstatě co k ukradení. Nechával tam též lahev rumu a nějakou konzervu. Chata byla několikrát vykradená ale jelikož tam nic nebylo tak nám tam zloději většinou něco nechali (co si pamatuji tak: sekeru, baterku, nůž atd.). V kůlně měl nařezaná skla do okna a sklenářský tmel. Mohu potvrdit, že tmel nikdy moc nezatvrdl. Po pár letech chatu prodal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru