Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Deska stolu 270cm -

Zdravim,

Chtel bych si vyrobit pracovni stul pres celou siri mistnosti, ktera ma 270cm, hloubka desky by byla 80cm. Material na desku bude bukova nebo dubova masivni sparovka o tloustce 40mm.

Hlavni problem k vyreseni je, ze bych nechtel mit u stolu vubec zadne nohy. Po stranach bych desku ukotvil do zdi, pomoci uhelniku (napr. https://www.hornbach.cz/shop/Uhelnik-extra-silny-180x180x20-mm-galvanicky-zlute-pozinkovany/733620/artikl.html , na kazdou stranu alespon 2ks, pripadne bych mohl dat i nejaky do zdi za stolem, tedy na delsi hranu), ale potrebuju vyresit, aby se deska neprohybala. Neplanuji mit na stole nic extra tezkeho (dva monitory, klavesnici a dalsi PC prislusenstvi), ale nebylo by uplne od veci, aby se na nej dalo i opatrne stoupnout pri myti oken, coz uz je docela zatez... Pripadne bych jeste upustil od ukotveni do zdi a zvladnul bych nohy na krajich, ale davat nohu doprostred se mi nechce a beru to jako krajni reseni.

Varianta ke ktere se ted priklanim je nasroubovat do spodni strany desky po cele delce ocelove T profily (napr. https://www.hornbach.cz/shop/T-profil-Kaiserthal-30-mm-2-m/8659124/artikl.html jen delsi), jen nemam moc odhad, jestli napr 2-3 ks v teto delce jsou schopny zajistit neprohybani desky, jsem v tomto ohledu uplny amater. Nebo je lepsi ppuzit U profil, napr. https://www.hornbach.cz/shop/Uhlova-ocel-Kaiserthal-35-x-35-x-4-mm-2-m/8726223/artikl.html ?

Pripadne jsem jeste premyslel o sehnani nejaky dlouhych uhelniku (alespon 60 cm) a dat je na delsi stranu desky a opet ukotvit do zdi. Ale nepodarilo se mi takto dlouhe uhelniky zatim nikde najit, ani netusim, zdali by to bylo dostatecne pevne.

Diky predem za rady, pripadne za doporuceni jeste uplne jinych variant.

Lukas

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobně bych to řešil jako píše Nerady. Vzhledem k předpokládanému běžnému zatížení co píšeš, pří síl… poslední
George63 14.09.2018 07:29
George63

Osobně bych to řešil jako píše Nerady. Vzhledem k předpokládanému běžnému zatížení co píšeš, pří síle a a materiálu co píšeš, bych na přední stranu nic nedával. Pro příležitostné čistění oken pak mít v zadní části, pod deskou na plocho, aby nebyla vidět, vzpěru (uchycenou třeba na suché zipy), kterou bych, v případě čistění oken, desku, v exponovaném místě, podepřel.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru