Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Isotub vs Miralon

Rozhoduji se pro tepelnou izolaci rozvodů trubek topeni mezi Izotubem a Mirelonem. Izotub má lepší tepelné vlastnosti, ale cena je hodné vysoká.
Stojí Izotub ve srovnání s Mirelonem za tu cenu? Co se obvykle používá v rodinných domcích jako tepelná izolace trubek topení?

Předmět Autor Datum
Tepelná odolnost Mirelonu je udávána +90 st.C, oproti Izotubu jenž má +620 st.C. Takže by pro topení…
George63 12.09.2018 21:04
George63
Děkuji za odpověď. Jde mi právě o vedení na povrchu, tedy v kotelně a ve sklepě. Přecházím z koksu n…
tatara 12.09.2018 23:39
tatara
Pokud dáte Isotub, ušetříte víc. poslední
sopl 15.09.2018 17:43
sopl

Tepelná odolnost Mirelonu je udávána +90 st.C, oproti Izotubu jenž má +620 st.C. Takže by pro topení bylo možno použít i ten Mirelon. Je to sice na hranici teplotního spádu 90/70 st.C pro topení, ale asi by nebyl problém. Pochybuji, že by někdo používal ten Izotub. Já jinak, v dřívějších dobách, pokud bylo potrubí topení pod omítkou, používal 2 x hustě motaný páskový filc, nebo navinutý těsnící provazec z opletené filcové stříže, používaný na tepelnou izolaci spár okolo oken. Pokud bylo na povrchu, třeba v kotelně a ve sklepě, tak podobný silný provazec ze skelné vaty a plastový obal.;-)

Děkuji za odpověď. Jde mi právě o vedení na povrchu, tedy v kotelně a ve sklepě. Přecházím z koksu na plyn a samozřejmě bych rád protopil co nejméně. Zatím jsem měl v kotelně izolaci skelnou vatou a ve sklepě žádnou. V kotelně je izolace už na spoustě míst potrhaná od koksu skládaného dovnitř pásem a tak bych to rád nahradil modernější a doufám i lepší izolací a zároveň udělal i sklep. Použiji tedy co nejsilnější Mirelon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru