Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kryt na sachtu

Zdravim,
planuju rekonstrukci pri ktere chci vyresit pristup k vodovodnimu potrubi. Potrubi vede v betonove sachte kryte zeleznym plechem a zalite betonem. Vedel jsem, ze se bude jednat o docasne reseni a proto jsem zvolil tuto jednoduchou variantu. Ted se bude povrch menit a premyslel jsem, jak v pripade potreby zajistit k potrubi pristup. V obchode mne zaujal tento system:
https://ibb.co/h8XS2z

Jedna se o kryt ktery se zabetonuje do konstrukce a nasledne se na nej nalepi dlazba. Nenasel jsem ale pozadovany rozmer. Neznate nejakou firmu nebo nekoho, kdo dela tyto kryty na miru?
Diky
Lukas

Předmět Autor Datum
Zmeraj požadovaný rozmer a daj si vyrobiť z antikoro plechovú "vaničku" spolu s rámom na jednej stra… poslední
ahasver.chamachir 06.09.2018 17:20
ahasver.chamachir

Zmeraj požadovaný rozmer a daj si vyrobiť z antikoro plechovú "vaničku" spolu s rámom na jednej strane osadené pántami (zafixovené) nejakému zámočníkovi, do ktorej vnútra nalepíš vhodnú dlažbu, aby lícovali dlaždice presne s hranou rantla.

Nemusí to byť zrovna antikoro v prípade, ak klasický hrubý plech valcovaný za studena ošetríš vhodnou antikoro farbou. http://ix.sk/VpC6O

Len takéto masívne, ťažké hebedo, ako je aj na obrázku nie je vhodné na manipuláciu v prípade pravidelných opisov stavu merača vody. Jedine, že by bola zospodu pružinová hydraulika tlačných piestov, ktoré by napomohli otvoriť dekel. (ako na zadných dverách vozidiel).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru