Předmět Autor Datum
http://ix.sk/6pa1Z 80l boiler zapojený k nonstop ohrevu na 2kW spirálu ti bohate stačí na priebežný…
Nuda 04.09.2018 11:10
Nuda
Řešením by mohl být i průtokový ohřívač: baterie-umyvadlova-s-elektrickym-ohrivacem-vody Zdraví Dav…
David Holas 06.09.2018 16:35
David Holas
Záleží na tom jak teplou vodu, v jakém časové rozmezí, zda máte noční proud atd. Pokud bude teplá vo…
nerady 06.09.2018 18:29
nerady
Pro vetší množství vody bych doporučil malý zásobníkový pod dřez a umyvadlo, třeba viz odkaz. Jsou j… poslední
George63 06.09.2018 20:31
George63

http://ix.sk/6pa1Z

80l boiler zapojený k nonstop ohrevu na 2kW spirálu ti bohate stačí na priebežný ohrev s dostatkom zásoby teplej vody do dresu.

https://www.atria.sk/nerezove-potrubie-dn16/

Na rozvody vody použi tieto 1/2" antikoro trubky na teplú a studenú vodu vedené popri stenách.

Ak si požičiaš kufrík s náčiním, pospájaš prívody na koncovky tohoto potrubia sám, aj bez vodára.
https://www.protrade.sk/sk/shop/c/209/voda/nerezove-vlnovcove-rurky-na-vodu-kurenie-a-plyn

Trubky sa dajú zasekať do muriva, omietnuť maltou po ich omotaní nejakou tepnou, savou izoláciou proti kondenzácii vodnej vlhkosti.

Robota s týmito trubkami je bez fitingov, rezačiek závitov, dajú sa ohýbať do 90° uhlov takmer bez oblúkov, ťahať v jednom kuse celej dlžky. Ak je šikovný vodár má po zavesení boilera rozvody s pákovými batériami hotové za dve hodiny.

Záleží na tom jak teplou vodu, v jakém časové rozmezí, zda máte noční proud atd. Pokud bude teplá voda potřeba pouze na umytí rukou a hrníčků od kávy mohl by stačit průtokový ohřívač pro oba vývody umístěný pod dřezem či umyvadlem. Výkon záleží na Vašich požadavcích ale u průtokového na 230 V to bude tak do 2,5kW.

Pro vetší množství vody bych doporučil malý zásobníkový pod dřez a umyvadlo, třeba viz odkaz. Jsou ještě i 10 l. Jinak ta ohřívací baterie není rovněž špatná (mám ji u dřezu jako druhou, pokud potřebuji pouze méně vody na umytí, nebo opláchnutí, abych "netáhl" zbytečně vodu z plynového bojleru umístěného poměrně daleko). Na běžné opláchnutí a umytí stačí, ale velké množství, třeba na úplné napuštění dřezu, "dává" delší dobu. A byl by nutný jak u dřezu, tak i u umyvadla, samostané.
https://www.aaaradiatory.cz/zasobnikovy-elektricky-ohrivac-vody-ariston-andris-r-30-pod-umyvadlo-objem-30-l-p6509/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=SE_produkty-Bojlery&utm_term=

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru