Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno IBC kontejner - vypláchnutý, je trochu cítit - co s tím?

Dobrý den. Koupila jsem si IBC kontejner od firmy, použitý, vypláchnutý, ale neřekli mi, co v něm předtím bylo. Ujišťovali mne, že na zalévání zahrady je to bezpečné. Když jsme ho otevřeli, vycházel z něho odér podobný kyselému zelí, ne moc silný... Nalili jsme do něho ocet a trochu vody a převalujeme ho, abychom ho "desinfikovali". Ještě ho chceme vypláchnout vodou s jarem a pak propláchnout čistou vodou. Na kontejneru byla tato značka a hnědé kolečko. Nevím, co to znamená. Myslíte, že je to v pořádku? Děkuji.
https://postimg.cc/image/58jzvyr2p/
https://www.reoamos.cz/ibc-kontejner-1000-l-economy-pouzity-vyplachnuty/d-9484/

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bez obav.PO určité době užívání odér zmizí.Ale pokud je kontejner čirý není od věci ho zabalit do tm… nový
kap.dabac 24.08.2018 19:21
kap.dabac
Díky. Musíme ho tedy po to tom octu, co jsme do něj nalili, ještě vymývat jarem? Nebo stačí vypláchn… nový
Ramgada 24.08.2018 19:35
Ramgada
AK máš nejaké disproporčné problémy, pretri alebo prestriekaj vnútro bedne prípravkom Savo originál,… nový
ahasver.chamachir 24.08.2018 20:47
ahasver.chamachir
Pokud byl zavřený,tak by smrděl i jako nový.Po octovém výplachu to už nemusíte znovu vymývat.I kdyby… nový
Karel04 25.08.2018 00:20
Karel04
Potěšil jste mne - díky! Děkuji vám všem! :)) poslední
Ramgada 25.08.2018 08:48
Ramgada

Bez obav.PO určité době užívání odér zmizí.Ale pokud je kontejner čirý není od věci ho zabalit do tmavé folie nebo jinak zatemnit.Nebude vám zelenat voda,.tvořit se řasy a sluníčko vám jej nezničí.

Pokud byl zavřený,tak by smrděl i jako nový.Po octovém výplachu to už nemusíte znovu vymývat.I kdyby tam zbyl celý litr octa 8%,tak po naplnění na 1000 litrů to bude jen ,0008% roztok,čili skoro čistá voda.Dešťová voda je mnohem kyselejší.A jestli z toho neteče mastnota,je i výplach Jarem zbytečný.Mám těch kontejnerů na zahradě několik a byly v tom horší sajrajty,ovšem po několika naplněních se už celkem nic uvolňovat nemůže nebo jen ve zcela nepatrném stopovém množství.Kdo zalévá z místního potoka nebo dokonce vlastní čističky,má tu vodu mnohem škodlivější.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru