Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co je to za rostlinu

Vypadá to na tento invazívny druh ambrózie, nechaj zakvitnúť, potom zistíš.

http://static.cdn.markiza.sk/media/a501/image/file/11/0019/FQXP.ambrozia_palinolista.jpg

Vykop, skompostuj, žiadny problém.

Ja roky bojujem s portulakou, už sa ňou aj napchávm na zeleno, ako šaláty, mixované, ako smútičko, ale nemám šancu. Problém je, že je nezničiteľná, po vykopaní nezcípne, len si hovie, tuším sa ujme aj na asfaltovej vozovke či položená na rozpálenom betóne. Na slnku vykopnutá žije ako kaktus, furt.
http://receptyodbabky.sk/ked-uvidite-tuto-burinu-na-svojej-zahrade-nikdy-sa-jej-nezbavujte-je-velmi-uzitocna/

Najhoršie na tomto svinstve je, že naklíči až v období, ak je záhrada v plnom rozpuku, medzi rajčinami, celerom, tekvicami dokonca mi rastie medzi dvojmetrovou kukuricou v naprostom polotieni.

Teda nedá sa v lete, v plnom rodení zeleniny aplikovať totálny herbicíd na list, dokonca som portulaku skúšal spáliť na list čistou močovionou 46% roztokom s vodou, ale ako keby som ju pohnojil.

Roky používam k desikácii (namiesto Reglone) vňati zemiakov v auguste, na pravé poludnie za slnka, koncentrovaný postrek vo vriacej vode rozmočených granulí 46% močoviny s vodou 3kg/7litrov vody, pričom týmto postrekom spálim zelenú vňať grulí, až do stvolí, tiež burinu medzi zemiakmi, komplet tiež podochnú od močoviny živé mandelinky, brúci, aj žlté vajíčka sčerňanú či larvy do 48 hodín sú kaput, ale na Portulaku nestačí dusík v akokoľvek koncentrovanej forme, z tučných, mastných listov voda stečie.

Toto je svinstvo burina, lebo zaklíči až pri teplote nad 25°C na priamom Slnku vypeckovanej zemi cez teplé tropické noci a za vlhka. Prírastky sú nenormálne, za tri dni pri useknutí od koreňa desať cm. Jedine vyberať s celým koreňom zo zeme.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny