Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak je řešené obohacení směsi u startu motorové pily Partner 351?

Ta pumpička nefunguje tak, jak si myslíš. Není vůbec na obohacení směsi. Tedy pokud se jedná o ten mačkací průhledný klobouček. Má za úkol dopravit benzín do karburátoru a systém odvzdušnit. Čerpá palivo do karburátoru a přebytek zpět do nádrže. Tím se odstraní případný vzduch a naplní se palivem karburátor.
Obohacení směsi pro start zajišťuje sytičová klapka. Běžně se to dělá tak, že se sací otvor překryje clonou s malou dírkou pro sání vzduchu. Tím dojde ke zvýšení podtlaku v místě přívodu paliva v difuzéru a zvýšení sání paliva.
Pokud motor po zahřátí a bez sytiče dobře startuje, ale studený s aktivovaným sytičem ne, mohlo by být závadou, že sytičová clona nedoléhá dobře na sací otvor vzduchu. Tím by mohlo dojít k sání vzduchu okolo klapky a nedostatečnému podtlaku ke zvýšení sání paliva. Ale to je jen domněnka na dálku. Další možností je, že není zcela těsné vedení paliva od nádrže ke karburátoru. Stačí nepatrná prasklinka hadičky v místě připojení, je to dost častá závada. Karburátor pak nasává benzín s bublinkani vzduchu a není zcela odvzdušněn. Při teplém motoru a běhu se s tím vyrovná, ale špatně startuje. Zpravidla se to pozná tak, že při pupování je v prúhledné zpětné hadičce vidět bublinky vzduchu. Pokud je sání z nádrže v pořádku a stále jsou vidět bubliny při pumpování, mohly by netěsnit ventilky pumpičky a nasávání vzduchu v karburátoru.
To je asi to, co odhadnu na dálku. Takže závada může být i někde jinde.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny