Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domací klimatizace

Jedná se o Wiessmann Vitoclima 200.Cena přes známého, co tuhle značku montuje, byla 17000 Kč včetně DPH.

Instaloval jsem svépomocí, co šlo se vyrábělo.Konzole na venkovní jednotku svařena z jeklů za 50 z kovošrotu.Jelikož jsme měli před fasádou, vykrojil jsem drážky v polystyrenu a instaloval trubku a kabel k vnitřní jednotce.Dvojtá měděná trubka na chladivo stála 1500 korun a minimální délka byla 5 metrů.Kratší nešla kvůli množství náplně chladiva.Vše zafoukáno nízkoexpanzkou.
Odvod kondenzátu hadicí vedenou spolu s trubkou na chladivo a ukončena nad zemí.
Celkově ta sranda vyšla na asi 20 tisíc, ochlazuji tím obývák s kuchyní 50 m2 a ještě to trochu ochladí i chodbu.Příští rok nainstaluji ještě jednu jednotku do chodby, která je společná pro všechny místnosti, takže ponecháním otevřených dveří vychladím i jiný pokoj.

Spotřeba....neřeším.V chladnu si přitopím klimou a tohle parné léto jsme chladili na 24 stupňů.Na topení ji používám jen v přechodných obdobích, kdy stačí oteplit právě tu největší místnost v baráku a tou je onen obývák s kuchyní.Jinak topíme krbovkama s výměníkem přes akumulační nádrž. Letos jsme platili za elektřinu zhruba stejně, 17000 za rok a to běhá klima, topí klima, ohřev vody v boileru a vaření, pračka, sušička atd. plus světla.Prostě celej barák jede na elektřinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny