Předmět Autor Datum
Manžetu sundej a obráceným postupem namontuj.Akorát dávej pozor ať si nerozpojíš pružinu která to ce…
kap.dabač 18.07.2018 19:12
kap.dabač
Děkuji za odpověď, ta manžeta má nějaké zámky a je nějak přichycena k čelu i k bubnu. Zkoušel jsem z…
Šéďa 18.07.2018 20:16
Šéďa
Ta manžeta je navlečena na bubnu na "pertl" a podobně i na čelní plech. Na straně u bubnu je pak obe…
George63 18.07.2018 22:28
George63
Děkuji.
Šéďa 19.07.2018 10:09
Šéďa
prakticky tam jen nasazená a na vnějším bubnu ji drží ta obvodová pružina.Samuzřejmě je konstrovaná…
kap.dabač 19.07.2018 12:58
kap.dabač
Dobrý den, manžeta vyměněna. Jen info, pro ty, které to v budoucnu čeká. U pračky LG F1081 ND jde ma… poslední
Šéďa 20.07.2018 19:25
Šéďa

Manžetu sundej a obráceným postupem namontuj.Akorát dávej pozor ať si nerozpojíš pružinu která to celé stahuje.Princip je zřejmě stejný jako u praček Romo nebo Tatramat. A další podobné pračky s bočním plněním.Pokad se ti podaří rozpojit pružinu tak ji zase do sebe našroubuješ.

Děkuji za odpověď, ta manžeta má nějaké zámky a je nějak přichycena k čelu i k bubnu. Zkoušel jsem za ní tahat a nic. Právě se bojím, abych něco neponičil. Mám objednanou novou manžetu, tak asi až přijde budu jí muset prozkoumat, jaké má záhyby a jak asi drží.

Ta manžeta je navlečena na bubnu na "pertl" a podobně i na čelní plech. Na straně u bubnu je pak obepnuta drátěnou objímkou, někde s pružinou a háčky, někde se stahovacím šroubem. Jak je to u LG nevím. Nejdřív je nutné sejmout manžetu z čelního plechu (jde to trochu ztuha), pak rozpojit a sejmout objímku u bubnu a pak svlékneš manžetu z bubnu. Demontáž nebývá složitá, ale zpět to jde většinou hůř. Nejdřív se musí navléknout manžeta na pertl u bubnu, nasadit a upevnit objímku (to je nejproblémovější) a pak navléknout manžetu na pertl přední stěny pračky. ;-)

Dobrý den, manžeta vyměněna.
Jen info, pro ty, které to v budoucnu čeká.
U pračky LG F1081 ND jde manžeta vyměnit bez jakékoliv demontáže krytů pračky. Pro snažšší práci stačí pračku otočit vzhůru nohama a hned uvidíte drát s pružinou, který drží manžetu na bubnu. Manžeta je jištěna ještě dalším drátem a to na plášti.
Postup práce - demontáž:
Převlékneme drátovou pojistku z čela manžety, je schovaná hned v první drážce manžety pod dvířkama.
Stáhneme manžetu z čelního plechu.
Otočíme pračku vzhůru nohama a uvidíme pružinu, pomocí dvou kleští - čápovek, rozpojíme pružinu a stáhneme z bubnu manžetu.
Montáž provedeme přesně opačným způsobem.
Dělá se to špatně zvláště pro někoho, kdo má silné prsty. můj případ, největší úskalí je navléknout novou manžetu na buben, ostatní je hračka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru