Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čistenie kobercov

Dobrý deň,
rozhodli sme sa obrátiť na toto fórum s prosbou o pomoc - sme mladá rodina a nedávno sme sa nasťahovali do nového bytu. Všetok nábytok, ktorým sme si ho zariadili bol nový, vrátane kobercov, na ktorých si manželka veľmi potrpí. Avšak nakoľko máme malé deti, ktoré sa na nich radi hrávajú po pár týždňoch tieto nové koberce vyzerajú napriek pravidelnému čisteniu veľmi ufúľané. Doslova každým dňom na nich pribúdajú nové škvrny, ktoré často nedokážeme bežnými čistiacimi prostriedkami odstrániť. Skúšame i rôzne metódy z internetu no stále nič nezaberá.

Niekoľko fotografií našich kobercov pre dokreslenie situácie:

[koberec10mini.jpg]

[koberec5mini.jpg]

[koberec7mini.jpg]

Preto by sme sa chceli spýtať i na tomto fóre - Nenájde sa tu náhodou niekto, kto už riešil podobný problém a podarilo sa mu koberec dostať do pôvodného stavu? Existujú nejaké špeciálne prípravky, ktoré zaručene pomáhajú škvrny z koberca odstrániť. Alebo nemá náhodou niekto dobrú skúsenosť so serióznou firmou, ktorá sa venuje čisteniu kobercov a vedel by nám na ňu dať kontakt? Všetkým, ktorí prispejú svojou radou vopred veľmi pekne ďakujeme!

Prajem pekný zvyšok dňa i víkendu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobne vec blbých kobercov riešim v lete, na Slnku. Lenže mám pred r.d. (do vjazdu prídomových garáž…
Nuda 14.07.2018 13:58
Nuda
super Nuda..podobne to robím ja,len nie na betone ale na travniku na ktorý natiahnem velký igelit...… nový
kutilsro 02.06.2020 16:37
kutilsro
Určitě bych se nepouštěl do čištění koberce tlakovou myčkou pokud ba to bylo rozměrově větší než jso… nový
kap.dabač 25.07.2018 20:27
kap.dabač
Já mám na čištění koberců tohle https://www.rea-karcher.cz/stroje-na-cisteni-kobercu-a-calouneni-8/k… poslední
umfa 02.06.2020 20:49
umfa

Osobne vec blbých kobercov riešim v lete, na Slnku. Lenže mám pred r.d. (do vjazdu prídomových garáží) betónovú plochu.

Rozbalený koberec hadicou s tryskou najprv namočím, vystriekam, aby sa cugrunt nasiakol. Koberec posypem kvalitným, značkovým pracím práškom (Persil), jedna alebo dve veľké odmerky. Prášok cirokovou kefou (ryžákom) krúživými pohybmi zapracujem do koberca, kefu si zároveň namáčam do kýbla s teplou vodou. (Do kýbla s teplou vodou si môžeš cvrknúť jedno deci Savo Originál).

Ryžák vyzbiera na svoje ostne ľudské vlasy aj chlpy od čokolov.

Nechám cca 30-60 minút pôsobiť prací prostriedok na Slnku, preto začnem dopoludnia.

Koberec fest čistou vodou z oboch strán vystriekam, aby z neho nešla pena.

Pevne, pomaly ho zrolujem, aby sa vytlačila z rolky voda.

Nechám postavený, zrolovaný koberec, ešte stiecť na hrane.

Potom koberec na čistom betóne znovu rozviniem a dva dni suším lícnou stranu na Slnku.

Koberce ožijú, ako nové. Hlavne sa odstránia, vyplavia biologické svinstvá, žranica, piesok, šváby, ploštice, hmyz, škodílkovia, roztoče hovejúci na chutných odpadoch z ľudskej koži, apod. háveď.

super Nuda..podobne to robím ja,len nie na betone ale na travniku na ktorý natiahnem velký igelit...poriadne namočím,našamponujem zmesou pracieho prášku, sava a aviváže:-)nech aj vonia...z metlou a kefou tiež pokrúžim,nechám odmočit a potom vystriekam dovtedy kym nejde voda bez peny..vapku nemám ale aj v záhradnej hadici je dostatočný tlak.Konce igelitu mám podložené hranočekmi 5x5cm aby sa mi voda nerozliala po travniku. hned vedla si pripravím železnu na to určenú tyč položenu na dvoch drevených kozách a s kamarátom tam koberec prevesíme...lebo mokrý je ťažký jak hovado:-))) a počkám kým na slniečku vyschne...a mám na rok pokoj...vysávat ale treba podla potreby..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru