Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální multimetr

Asi bych nekupoval u číňanů, ale naprosto klasický jednoduchý alá 7106 musí úplně stačit (číňani nebo lidl/penny/... se vejde do 50 korun jinak kolem 300 což by snad neměl být problém). Teda pro začátek, nikdo neřiká že bude poslední. Mám na mysli něco takového https://www.ges.cz/cz/digitalni-multimetr-dt-830d-GES07313040.html a vida 185 korun, to je skoro zadarmo.
Mimochodem varuju před čínským klonem ve žluté verzi, ten jako bonus při přiblížení lampičky náhodně modifikuje měřené údaje (asi tam ten čip neni dostatečně chráněný před světlem). Černý je v pohodě.
Já sám jsem začínal s něčím takovým https://www.ges.cz/cz/digitalni-multimetr-dm-3900-GES07313120.html ovšem tehdy to mé rodiče stálo kolem 900 tehdejších korun. Někde ještě budu mít jeho torzo (odešel mi v něm přepínač, který zkratoval měřené napětí). Má o něco víc rozsahů, ale je to asi pro začátek zbytečné. Pak jsem si pořídil Metex, ten snad někde ještě mám, měl tu vlastnost, že hodně žral baterky, proto jsem si pořídil DT830 kde vydržela baterka klidně i rok. Pak jsem nastoupil na střední a vysokou školu a s bastlením byl na víc jak 10 let konec. Teprve po dokončení vejšky jsem se začal ke svému koníčku pomalu vracet.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny