Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plazmová TV - rána a obraz je pryč???

Zdravím, dnes jsem zapnul telku a za chvíli se sama vypla. Tak jsem jí DO zase zapnul, asi po 3 sekundách se ozval takový ostrý praskavý zvuk (jako když bouchnete tři kapslíky najednou), připadalo mi, že někde v oblasti pravého dolního rohu, a obraz byl pryč. Když jsem jí zase zapnul, jede jenom zvuk, ale displej je mrtvej. Nemáte někdo povědomost, co by to mohlo být? Tedy jestli se jedná o jednoduše opravitelný problém, nebo jestli se mám rovnou podívat po nové? Všem děkuji. Jen pro úplnost, jedná se o tuto:
lg-42PM4700-plazmove-tv

Předmět Autor Datum
No - postupuj logicky. Najskôr si daj odborníkom zistiť, čo sa "rozbilo", či je možnosť opravy a či…
yYy 25.06.2018 16:14
yYy
To je právě to, že když člověk bydlí v Prdelákově, tak kvůli něčemu takovému musí žhavit internet a…
krajiccz 25.06.2018 17:44
krajiccz
Pokial je to plazma bude oprava na 90% nerentabilna.
fleg 25.06.2018 16:20
fleg
Pokud o TV a elektronice nic nevíš a netroufneš si do toho kouknout sám, nebo nemáš dobrýho kamaráda… poslední
George63 25.06.2018 19:27
George63

Pokud o TV a elektronice nic nevíš a netroufneš si do toho kouknout sám, nebo nemáš dobrýho kamaráda, "který umí a vyzná se", tak bych spíš koupil novou. Tvá plazma je zřejmě už i starší a je i podstatně energeticky náročnější než nynější systémy a obrazovky. A jde i o to, zda má už konvertor na DVB-T2, což budeš muset výhladově rovněž řešit. A oprava, pokud jde o vadnou obrazovku, případně obrazovkové obvody (pouze nn pojistka na vstupu, vzhledem k tomu, že jde zvuk, to určitě není), bude zřejmě nerentabilní. Ceny jsou dnes už poměrně přijatelné, výběr obrovskej a za tu plazmu jsi musel dát asi podstatně víc.
V případě že budeš kupovat novou, doporučuji "smartku" s obrazovkou full, nebo ultra HD a i s vestavěným dekodérem na satelit (v označení konvertorů "S"). Tedy, pokud nemáš kabel. S možností připojení na net přes wifi. Má pak možnost "surfu" na netu a sledování intrenetových programů a filmů. Rozdíl ceny není moc velký a její možnosti využití jsou daleko větší. A existují k nim i ovládací klávesnice, s kterou je "pohyb" na netu podstatně lepší, než obsluha DO.
Spíš budeš mít problém, kterou, z dnešní různorodé nabídky a výrobců, vybrat. A opět doporučuji prohledat nabídky a specifikace na netu. Kde pak koupíš, je už na Tobě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru