Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový dual LNB a nová 80 cm parabola, 0 signal

Takže mám problém, kúpil som pred troma dňami nový Dual LNB convertor Silver SKY DIGITAL FULL HD/ HD Ready na satelit a novú 80 cm Corab FE parabolu, po zmontovaní je ale sila signálu 0. Sprvu bola otočena do známej pozície ale sila signálu 0, potom som otačal do rôzných strán i pozícií ale bez zjavného úspechu. Sila signálu je stále 0. Po chvíľke som to vzdal, namotoval nazad pôvodný satelit Amico 60 cm a obyčajný Amico convertor a sila signálu je 69 - 70 %. Prečo mi ten nový nefunguje, ani v známej pozícií pri ktorej funguje Amico 60 cm. Na prímači Zirconium Mini set-top-box som prepol standard LNB na DiSEqC. Čo mi preplo standar LNB na Universal LNB. Čo sa týka ďalšieho prednastavené tam bol DiSEqC B ale ja som prepol na DiSEqC A, a keď ani to nepomohlo skúsil som ešte C, D, E. Bohužiaľ viac DiSEqC tam nemám. Viete mi poradiť?

Předmět Autor Datum
Dual se rozumí LNB na dvě družice např. Astra 19,2 a 23 st? (trochu pokulhávám v názvech:-)). Co se…
Zerozero 22.06.2018 18:56
Zerozero
Systém set-top-boxu mi neponúkol vytvoriť ďalší samostatný profil pre každú časť osobitne. Skúšal so…
TomasD 22.06.2018 19:17
TomasD
Napájení LNB musí být samozřejmě zapnuté. To o tom vypnutí jsem psal jen proto, jestli ho nemáš omyl…
Zerozero 22.06.2018 19:52
Zerozero
Skušal som to po druhý krát, namontoval som satelit zapol napájanie a navolil Disequenc Auto, sateli…
TomasD 23.06.2018 16:10
TomasD
No asi ti takhle na dálku moc neporadím, nevím, jak vypadá nastavení tohoto přijímače, každý to má t… poslední
Zerozero 23.06.2018 22:21
Zerozero

Dual se rozumí LNB na dvě družice např. Astra 19,2 a 23 st? (trochu pokulhávám v názvech:-)).
Co se týče DiSEqC, musíš mít nastavené ne jen A, nebo B, ale pro jednu družici třeba A a druhou B. Pokud by jsi měl jen třeba A pro obě, půjdou do sebe a nejde to. Zkontroluj jestli je zapnuto napájení LNB, někdy to jde vypnout. U monobloku je vnitřně nastaveno A a B pro jednotlivé družice, ale nepamatuji se kde je A a kde B. Jednoduše zkusit A-B a nejde li tak obráceně B-A.
Jinak nevím, napiš co jsi zjistil. Signál nejdřív hledej na nekódované stanici, třeba ČT 24. Pokud by jsi signál zachytil a i přes dobře nastavený DiSEqC by druhá družice nešla, chytáš to na nesprávnou půlku konvertoru.

Systém set-top-boxu mi neponúkol vytvoriť ďalší samostatný profil pre každú časť osobitne. Skúšal som v Satelitnej inštalácií aj v nastavení Satelitnej anteny. Diseqc je pritom na Auto Diseqc Auto. Napajanie LNB som vypol ale ani tak nemám zlepšenie signálu, 0. Pozeral som tak sat primač má položky DiseqC 1.0 to mám nastavené na A. Lenže druhá položka je DiseqC 1.1 a to je vypnuté po zapnutí tam mám položiky 1CASM1: Port 1, 1CASM2:Port 2. To všetko až po port 16. Čo sa týka nekódovaných staníc, nefungujú ani tie na starom satelite ale fungujú bezproblémovo.

Napájení LNB musí být samozřejmě zapnuté. To o tom vypnutí jsem psal jen proto, jestli ho nemáš omylem vypnuté. Předpokládám, že monoblok má ovládání Diseq. Zapni v přijímači diseq 1.0.
Potom musíš do nastavení družic a zvolit příslušné družice ze seznamu (asi Astra 23st a Astra 19.2 st).
K těm družicím přiřadit diseq, např. Ast. 19.2 "A", Ast. 23st "B" Tedy pro každou družici zvlášť.
Nemůžu to popsat zcela přesně, tento přijímač neznám a každý to má trochu jinak.
Například zvolíš jednu družici a budeš mít nastavení parametrů. Tam bude asi i volba diseq. Zvolíš A. Přepneš na druhou družici a zase tam bude nastavení, zvolíš B. (nebo obráceně). Nastavení diseqc musí být pro každou družici zvlášt. Potom, po naladění přijímače například zvolíš nějakou předvolenou stanici, přijímač zvolí příslušnou družici a přiřadí příslušný signál pro přepnutí konvertoru. Proto je základem přiřazení kódu (A, B) k jednotlivým družicím. Tedy nestačí mít jen jedno, třeba A. Kolik družic, tolik kódů. Přijímač nabízí zpravidla až osm kódů pro osm družic.
Pak tam také bude případné ovládání motoru pro natáčení, to vypni.

Skušal som to po druhý krát, namontoval som satelit zapol napájanie a navolil Disequenc Auto, satelit nenašiel signál. Navolil som Disequenc B-A, satelit nenašiel signál. Navolil som Disequenc A-B, satelit nenašiel signál. Išiel som iným smerom a tak som odmontoval satelit, namontoval LNB zo starého satelitu ale ani tak satelit nenašiel signál. Teda nemôže byť LNB zlé, môže to byť FE parabolou? Tá ale nevykazuje žiadne poškodenia. A čo je tá voľba DiseqC 1.1 1CASM1: Port 1, 1CASM2:Port 2, mám to všetko vypnuté ale ani v zapnutom stave nieje signál. To je zvláštne.

No asi ti takhle na dálku moc neporadím, nevím, jak vypadá nastavení tohoto přijímače, každý to má trochu jinak. Pokud ti šel dříve se starým konvertorem, a teď už ani s ním, máš pravděpodobně už ujetou parabolu ze správného směru.
Pro najití správného směru a najití signálu, je potřeba mít na přijímači naladěnou a ověřenou alespoň jednu stanici, nejlépe nekódovanou. Na té pak hledáme směr příjmu. Ale také je mít potřeba správně nastavený přijímač, jinak to není možné. Pokud je málo znalostí, je to dost obtížné.
Je tam možných nastavení dost a bez toho to nejde. Jen například. Je potřeba zkontrolovat, jestli souhlasí nastavení frekvence lokálního oscilátoru LNB. Frekvence na něm bude uvedena, například u univ. LNB, 9750/10600. Je třeba zkontrolovat, jestli v přijímači to souhlasí, jinak nastavit. Pak najít nastavení satelitu, nebo něco podobného, kde bude možnost přidat, nebo ubrat satelit nebo tak nějak. Buď tam již bude,nebo přidat např. sat 1, Astra 19.2 mělo by tam být přiřazení diseqc. Zadat "A" (v návodu ke konvertoru možná je uvedeno, jaký kód má která část konvertoru). Potom postupovat přidáním dalšího satelitu, Astra 23st a opět přiřadit diseqc "B". (může to být také obráceně, záleží také na spůsobu namontování konvertoru do paraboly).
V režimu manuálního ladění, tam bude také možnost ručně zadat frekvenci transpondéru a další parametry, ale pokud byl předtím již přijímač naladěn a jsou tam stanice, tak je lepší do toho zatím nezasahovat a pokusit se najít směr příjmu s naladěnou stanicí. Pokud ale máme nesprávně nastavený přijímač a k tomu nenasměrovanou správně anténu, je to bez lepších znalostí dost oříšek.
Jedna z možností je, pokud známe někoho, kdo má funkční satelit, zkusit nejdříve přijímač naladit u něj, na jeho anténu. Běžné tzv. monobloky mají frekvenci oscilátoru stejnou, takže po naladění u něj a případné stažení stanic, by už stačilo jen najít správný směr antény.
Všechny stanice je možno nastavit ručně, ale je potřeba znát parametry a pro více stanic zdlouhavé. Je lepší to nechat na automatickém ladění, kdy to přijímač udělá sám. Ale je nutno počítat s tím, že pak je nutné seřadit stanice a vymazat přebytečný stažený balast.
-- Na základní ovládání konvertoru stačí diseqc 1.0 Diseqc 1.1 je pokročilejší systém, který ale není potřeba. Ostatní je zřejmě ovládání motoru rotačního pozicionéru. Zvol jen diseqc 1.0.
Vzhledem k tomu, že asi máš rozladěný jak přijímač, tak anténu, a nevíš asi jak to nastavit, viděl bych to na možnost zavolat nějaký servis. Anténu nastaví pomocí přístroje a pak přijímač.
Mají to zmáknutý a netrvá jim to dlouho. Než jsem se já dostal k bráchovi, abych mu nastavil nový přijímač, tak si objednal servis a nastavili mu to za asi pětistovku. -- než se s tím trápit..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru