Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem přívod plynu

Dobrý den,
prosím nevíte někdo, jaký průměr má mít plastová trubka vedená v zemi pro přívod plynu od HUP k plynovému kotli 25 kw(to bude jediný plynový spotřebič v domě). Mám provedený výkop a prosekanou obvodovou zeď. Plynaři, kteří mi slíbili zavedení plynu do baráku se neozývají a telefon neberou a mě se pomalu provedený výkop vlivem dešťů sesouvá.
Tak přemýšlím, že bych plastovou trubku položil do výkopu sám a konce vyvedl do HUPU a za obvodovou zeď a zbytek by provedla někdy odborná firma. Už mi totiž natekla při přívalovém dešti voda z výkopu do sklepa, tak to chci nějak řešit. Trubku bych zasypal pískem a položil žlutou folii a pak zaházel hlínou.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jde o poměrně riskantní řešení, pokud se nedomluvíš s konkrétním zástupcem montážní firmy (nebo revi… poslední
George63 21.06.2018 22:28
George63

Jde o poměrně riskantní řešení, pokud se nedomluvíš s konkrétním zástupcem montážní firmy (nebo revizákem), jež bude dokončovat (revidovat) celkovou instalaci.:-/
Navím jak v současné době, ale dříve by bylo v zemi řešení možné pouze ocelovou, asfaltem a obalem izolovanou trubkou (zde by stačila 1 ") a přez obvodovou zeď protažena v ochranné ocelové trubce 6/4", jež umožňuje dilatační pohyb. Spoje svařované a izolované.
Pokud je možno tedy použít i plast(?) tak by to tak mělo být i zde. Ale bez domluvy s výše uvedenými rozhodujícími odborníky jde o dosti velké riziko. Revizák se spoléhá pouze na projekty a dobrozdání odborné firmy, těžko na tvrzení zákazníka.;-)
Vodič pro detekci, nad plastovými trubkami, se dává izolovaný (žl.zel.), měděný, s průřezem min.4-6 mm2.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru