Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplovanie, kurenarstvo - odb. literatura

Dobrý deň,

Rád by som sa Vás opýtal, či nemáte tip na nejakú knihy, ktorá by sa zaoberala výpočtami zateplenia rodinných domov, spôsobmi pokládky izolácie a podobne. Na nete som niečo našiel, ale neviem aká môže byť kvalita tých kníh. Zvačša to boli pár stranové publikácie.
Tiež by som chcel nejaké knihy o zdrojoch tepla a návrhu vykurovacích systémov.

Vedeli by ste nejaké zaujímavé knihy poradiť ? Kľudne aj z príbuzných smerov. V budúcnosti možno budeme rekonštruovať a rád by som, aby nám to dodávatelia robili dobre a aby som ich vedel skontrolovať.

Ďakujem,

Maťo

Předmět Autor Datum
Na netu najdeš hlavně stručnější články a případně odkazy na e-knihy o této problematice. Já, v dřív… nový
George63 09.06.2018 17:20
George63
Vdaka, radsej by som papierovu, lepsie sa mi to cita. Kazdopadne vdaka. Pozriem aspon obsah a ked sa… nový
Matfej 09.06.2018 18:04
Matfej
E-knihy jsou praktičtější. Mám je v smartphonu a v kapse všude a čtu, když třeba někde musím na něko… nový
George63 09.06.2018 18:48
George63
Přesně tak. Třeba zrovna mně ta kniha (a nejen kniha) musí vonět. Čtení z monitoru ani z founu mi ne… nový
sHpy00n 10.06.2018 22:26
sHpy00n
Je to na zvyku!;-) Z počátku jsem měl podobné problémy, ale teď už ne. A hlavně to nosím v kapse (te… poslední
George63 11.06.2018 23:23
George63

Na netu najdeš hlavně stručnější články a případně odkazy na e-knihy o této problematice. Já, v dřívější době, kdy se nám o netu jenom zdálo :-(, nakupoval běžné knihy a literaturu v "Knize". Problematika je to poměrně široká a při rekonstruikcích starších objektů a zejména při tom zateplování se dělá, hlavně z neznalosti (bohužel někdy i odborných firem :-(), mnoho chyb.
Teď, namátkou, jsem Ti našel e-knihu, kterou si můžeš za 108 Kč stáhnout z netu. To vydavatelství "Grada" toho vydává poměrně hodně. A i vdřívějších dobách se zabývali vydáváním dobrých odborných publikací. Mám jich od nich víc a s tematikou všech směrů. Nevím ale, jak je to s platbou od vás ze Slovenska.

https://www.grada.cz/zateplovani-budov-6205/

P.S. Doufám, že ještě umíš číst a rozumíš česky. Já to slovensky zvládám ještě bez problémů, což se o mladších ročnících tvrdit nedá.:-D

Vdaka, radsej by som papierovu, lepsie sa mi to cita. Kazdopadne vdaka. Pozriem aspon obsah a ked sa mi zapaci tak zoberiem ebook.

No a cesky samozrejme viem na urovni chapania, netvrdim ze viem gramatiku alebo rozpravat nejak plynulo ale text rozumiem samozrejme na 100 %, vacsinu knih mam cesky. Cize jazyk nepredstavuje problem :)

E-knihy jsou praktičtější. Mám je v smartphonu a v kapse všude a čtu, když třeba někde musím na někoho, nebo něco, čekat. Je to spíš na zvyku. ;-) Pokud Ti nejde, jak mnoho čtenářů papírových knih tvrdí, že jim musí kniiha "vonět".:-D. Tu v odkaze mají snad v papíru vyprodanou a je pouze ke stáhnutí na netu.

Je to na zvyku!;-) Z počátku jsem měl podobné problémy, ale teď už ne. A hlavně to nosím v kapse (ten "foun"), mám to po ruce a mohu číst, případně nahlédnout, kdekoliv a kdykoliv.
P.S. Vůni "čehokoliv", pokud to chápu dobře, mám rád taky, ale u knih to nezbytně nutný nění.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru