Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Registr studní

Otázka je, jak moc o tu chatu stojíte. Je to riziko ji sice takto koupit, ale pokud do toho začnete "rýpat"po úřadech, tak si naděláte ještě víc problémů. To si musíte zhodnotit a promyslet. Takových objektů a zejména chat, s tímto řešením vody, je, pokud vím, víc. A jak se říká, "pokud není žalobce, není ani soudce".
Pouze studny zbudované snad před cca rokem 1950 nejsou zhotovované na základě stavebního povolení a není to nutno řešit.
V tomto případě to chce pouze tu vaši studnu upravit tak, aby nebyla nad terénem zjistitelná. ::) Což nebývá problém. Možno osadit horní skruž s vetším průměrem než má průměr studny, případně osadit skruž na vrtu a "utopit" ji, zakrýt betonovým víkem a nad ním dát cca 20-30 cm hlíny a "zamaskovat" osetím trávy. Do vody se nic nedostane a není identifikovatelná. Má to i jednu výhodu, v zimě nepromrzá. A hlavně se tím nikomu nechlubit!!!
Vím, že je to sice "nelegální" řešení, ale někdy jedinné. Když vám to úřad dodatečně nepovolí, což bývá dosti časté, nemá tato situace řešení.
Takže, buďto nekupovat, nebo riskovat.:-/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny