Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Více světel na jeden vypínač

Zdravím,

chtěl bych vás požádat o radu. Potřebuji zapojit 3 světla, vzdálená od sebe asi 1,5m. Ze stropu vedou černý a zelenožlutý vodič, máme tu starý dvouvodičový rozvod. Jednotlivé lustry mají modrý a hnědý vodič. Předpokládám, že zelenožlutý = modrý (nulák+zem) a černý = hnědý (fáze).

A teď jak tato samostatná světla zapojit? Asi nejjednodušší je použít lustrsvorku pro 6 kabelů, je to tak? 2x přívod pokaždé do 3 samostaných (nějakým kablíkem naklonovat) na jedné straně a na druhé straně od každého světla jeden modrý (žlutozelený) a jeden hnědý (černý). Je to správně zapojeno? Pokud ano, je to super, ale znamená to vést z jedné přívodní krabice 3 samostatné kabely. Je možné to udělat i jinak, ale nějak jednoduše? Třeba vedením přívodního kabelu k prostřednímu světlu a pak do svorky v lustru zapojit ještě kabely od obou sousedních světel? Která z těchto variant je prosím bezpěčnější?

V poradně jednoho velkého serveru (už mě tam neuvidí) se mi vysmáli a téma v minutě uzamkli. Tak snad se někdo najde, kdo bude chtít poradit a ne se jen vysmívat ;) Všem díky moc za radu :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny