Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čo na slimáky-lizniaky ?

Ahojte,

mám veľký problém (vlastne celá dedina) s neskutočne premnoženými slizniakmi (alebo niekto ich vola slimáky-bezdomovci) denne ich zabíjam doslova stovky a aj tak už požrali papriku, jahody, chrizantény, tekvicu....

Nepomáha vykosenie, po vápne prejdu v pohode, pivo pomáha no nie celkom treba ho liať na veľa miest a denne ma to vyjde aj 3 euro čo je veľmi veľa ak si to prepočítate na cca 5 mesiacov ochrany pred nimi.

Prosím Vás o rady, ideálne nejaké trvale zábrany. Vraj pomáha meď no bojím sa že by ju ukradli a tatkieť oplotiť celú záhradku meďou no neviem neviem. Prípadne kačky-indickí bežci ?

Vopred ďakujem

Michal

Předmět Autor Datum
Zamlada jsem s babičkou chodil slimáky na záhony sbírat.A někdy jsme je solili a dělali solné ohrádk…
iconek 04.06.2018 19:30
iconek
Zamlada se tam pustily kachny nový
Jan Fiala 05.06.2018 06:46
Jan Fiala
https://www.ireceptar.cz/zvirata/hospodarska-zvirata/kachnu-ktera-sbira-slimaky-si-zamilujete-jak-ch… nový
cigy67 04.06.2018 20:36
cigy67
A co toto? nový
Honza - Letovice 05.06.2018 10:41
Honza - Letovice
Proti šnekům to funguje, slimák podleze pod tou deskou. nový
Jan Fiala 05.06.2018 12:08
Jan Fiala
Slimáci (slizniaci) s chutí lezou do pastičky na myši, kde je místo špeku kousek šlupky od banánu, a… nový
náhodný 05.06.2018 13:30
náhodný
Dávám pivo, podle mě se nemusí denně vyměňovat . Kolem vyklíčených Hokkaido, dýní apod. se mi osvědč… nový
hynajs 05.06.2018 13:36
hynajs
Prvni predpoklad uspesneho boje se slimaky je uklizena zahrada a to i sousedů aby se nemely kde scho… nový
Kenav 05.06.2018 16:42
Kenav
Main Gááát, až človeka v riti štípe pri mudrlatoch, ktorí hovnu rozumia, v riti boli: Mesurol, nasy… nový
Nuda 05.06.2018 22:51
Nuda
Existují přípravky na nejedovaté bázi - Ferramol. Ty mrchy zabije i kukuřičná mouka, jako nástrahová… nový
kejki 07.06.2018 08:40
kejki
Modré granulky, ale ani tyto nejsou všemocné. K tomu samozřejmě sbírat a likvidovat všechna zákoutí… poslední
sHpy00n 07.06.2018 11:59
sHpy00n

Slimáci (slizniaci) s chutí lezou do pastičky na myši, kde je místo špeku kousek šlupky od banánu, až je pastička přerazí, ale po jednom se chytat nedají.

Možná že, pokud mají rádi pivo, by se mohl na zahradu dát pekáč, nebo trochu zakopat do země mělký kastrol a do něj nalít staré zvětralé pivo, nebo nějakou jinou lahůdku, kam by se nahrnuli a pak by se bud uchlastali a spadli ke dnu, nebo by se likvidovali jinak...? Je to jen nápad.

Jednou takhle v kuchyňce v ubytovně mravenci, kteří vyžírali cukr, objevili u neumytého nádobí hrnek ve kterém byl slitý nedopitý urologický čaj a zbytek piva a ráno bylo po mravencích - všichni byli v hrnku, až černo. A noví se už v kuchyňce neobjevili. Pro slimáky to chce také něco, co jim chutná, voní jim to už na dálku, nalákat je na to a pak jejich počet zmenšit... (slušně řečeno). Zakopat do země u zeleniny nahoře odříznuté PET láhve s nějakou dobrotou, kam by spadli a už nevylezli, ale oni lezou i po hladkém, potvory žravé.

Dávám pivo, podle mě se nemusí denně vyměňovat .
Kolem vyklíčených Hokkaido, dýní apod. se mi osvědčily dna zbavené nádoby od Primalexu apod., důležité je, aby stěna byla nahoře ohnutá směrem ven a dolů, což se dá vyrobit i ze staré velké plechovky.

Jedy nedávám, beru je sportovně a utěšuji se, že slimáci jsou taky tvorové Boží a k zahradě patří...
Ale ty pálivé papričky, které jsem piplal za okny od ledna, mi opravdu nemuseli spást ... 3-[

Prvni predpoklad uspesneho boje se slimaky je uklizena zahrada a to i sousedů aby se nemely kde schovat.Staci jedna nesekana zahrada a zacne nekonecny boj.Tady je třeba začít. A ty rady z kachnama....?.Oni je žerou ale musite jim je donest,jeste jsem neviděl kachnu ktera v noci sbira slimaky.

Existují přípravky na nejedovaté bázi - Ferramol. Ty mrchy zabije i kukuřičná mouka, jako nástrahová bouda je dobrá krabice od nápojů, ať už v ní bude pivo, nebo tuhé nástrahy. Nevím, jestli je to počasím, přírodními predátory, nebo hrabáním slepic, každopádně jsem letos ještě španělského plžáka neviděl.

Modré granulky, ale ani tyto nejsou všemocné. K tomu samozřejmě sbírat a likvidovat všechna zákoutí a skrýše kde přečkávají denní dobu. Naopak cíleně pokládat pasti, desky, prkna na zem a pak je pod nimi vysbírávat. Prostě vždy kombinace více způsobů a věčný boj. Slimák je hermafrodit s roční produkcí téměř jednoho tisíce vajíček.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru