Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Syntetický email na vodou ředitelnou barvu jako základ?

Páni rádcové, máte někdo zkušenost s nátěrem syntetickým emailem Industrol S2013 na základní nátěr vodou ředitelnou barvou Balakryl? Je to možné? Drží to, nerozpouští synťák tu spodní latexovou barvu?
Bylo by možné pro natření plechové garáže zevnitř i zvenčí použít jako základovku vodou ředitelný balakryl a na to jako kvalitní vrchní vrstvu použít synťák Industorol, aby to vydrželo? Nebo stačí i na vnější stěnu použít pouze balakryl? Díky za rady

Předmět Autor Datum
Čti hobby-domov.aspx
miroslav 28.05.2018 20:41
miroslav
miroslave, díky za odkaz na článek, odpověď je jasná.
náhodný 28.05.2018 21:13
náhodný
Ovšem,měl by to být Balakryl určený na kov,jinak známý lakyrník tvrdí,že vodouředitelné barvy dělají…
miroslav 28.05.2018 22:54
miroslav
Balakryl jako podklad pod email by mně asi neurazil. Problém by nastal v momentě, kdyby se to mělo n…
sHpy00n 29.05.2018 09:55
sHpy00n
Díky za rady. Vodou ředitelná barva má pár výhod, předně se nemusí štětec mýt spoustou ředidla, stač…
náhodný 29.05.2018 15:35
náhodný
Jen tip: kde se natírá nad hlavou nebo nahoře, je daleko lepší použít váleček, nic nekape ani nesték…
leo 29.05.2018 17:35
leo
Jaký váleček je nejlepší? Prodávají se chlupaté i molitanové. Jaký je v nich rozdíl a jak se po použ…
náhodný 29.05.2018 20:06
náhodný
Štětce čistím již několik let v benzínu BA 95 (je to daleko levnější).
nerady 04.06.2018 22:15
nerady
Syntetické barvy se ve venkovním prostředí sprašují, což vodou ředitelné nedělají. Takže by se dalo…
PLV 29.05.2018 21:36
PLV
Díky všem ochotným rádcům za rady. Jako základ na místa s odloupaným a oprýskyným původním nátěrem j…
náhodný 04.06.2018 15:27
náhodný
Dobrý den,dle mého názoru bych použil dvousložkový autotmel se skelným vláknem,používám ho jak na au…
Lubomír 04.06.2018 16:53
Lubomír
lubomíre, díky za rady i zkušenosti poslední
náhodný 05.06.2018 06:43
náhodný

Balakryl jako podklad pod email by mně asi neurazil. Problém by nastal v momentě, kdyby se to mělo někdy v budoucnu odstranit, což ale asi ve vašem případě nehrozí. Daleko větší obavu bych měl z důvodu namáhání teplotními změnami. Do plechové garáže se slunko umí setsakra opřít, v noci chladno.. no nevím aby nebyl zádrhel zde. A třeba jen hledám problém tam kde není.

Díky za rady. Vodou ředitelná barva má pár výhod, předně se nemusí štětec mýt spoustou ředidla, stačí ho včas umýt vodou, barva rychle zaschne, je to práce pro domácí kutily, ale nevydrží tolik.

Na parapetech, do kterých pere sluníčko se musí každé asi tři až pět let nátěr znovu obnovit, ale jde to snadno. Na střeše plechové boudy nebo garáže to drží stejně dlouho, ale ouha, na stropu plechové garáže zevnitř, kde se sráží voda a v zimě mrzne, se vodou ředitelná barva rozpraská a loupe a kov rezne.

Ale strop, nebo plechová střecha zespodu se vodou ředitelnou barvou lépe natírá, i když barva kape do rukávů a na čepici, není to tak hrozné jako kapky synetické barvy do obličeje nebo do vlasů. Proto uvažuju o vodou ředitelné barvě.

Jaký váleček je nejlepší? Prodávají se chlupaté i molitanové. Jaký je v nich rozdíl a jak se po použití ošetřují, například když se jde na oběd, nebo když se pokračuje druhý den - vymývají se, nebo se nechají namočené v ředidle?

Díky všem ochotným rádcům za rady. Jako základ na místa s odloupaným a oprýskyným původním nátěrem jsem použil vodou ředitelný Balakryl. Dobře drží, dobře kryje, dobře se s ním pracuje.

Teď je ale zapotřebí ještě vytmelit do roviny různě velké plochy od velikosti desetníku až po plochy velikosti dlaně, tak aby povrch byl hladký a nebyly v něm místa nižší o tloušťku původního nátěru, což je skoro asi o půl milimetru a celá plocha vypadá flekatě.

Ve venkovním prostředí na vrata praží sluníčko, prší a v zimě mrznou, takže se teplem hýbou a tmel by to měl vydržet.
Máte, prosím, někdo zkušenost s tmelením plechové plochy dvoukřídlých plechových vrat asi dva krát tři metry, jaký tmel pod vrchní nátěr by na to mohl být vhodný?

Dobrý den,dle mého názoru bych použil dvousložkový autotmel se skelným vláknem,používám ho jak na auta,tak jsem s ním třeba vytmelil na základovkový podklad dřevěné dveře někdy před patnácti lety a je to netknuté.Tyto tmely opravdu vydrží teplotní výkyvy,včetně dalších vlivů počasí.
Nakytovat,za dvacet minut to jde brousit,nejdříve hrubší šmirgl,pak jemný pod vodou pěkně doztracena vůči okolní ploše,lepší pak přezákladovat a navrch finálku.Dost zde odsuzují vodové barvy,již nejsou co bývaly,mizerné nekvalitní,také záleží na výrobci,já je chválím,mám s nimi zkušenosti více než dvacet let a opravdu drží.Také jsem k nim měl odpor,kor když jsem je poprvé rozmíchával a pěnilo to jako něco zkvašeného.Mám s nimi natřeny plechové pozinkové střechy,pletivo na volérách,tam se osvědčily proti předešlým a šeredně drahým barvám nejlépe,pozinkované pletivo natřeno bez základovky více než dvacet let a ještě drží.
Bydlím kousek od obce Okřínek u Poděbrad,tam ty barvy vyrábějí,tak je tam kupuji,velká spokojenost.Najděte je na netu,mají toho spoustu,nebo tam zavolejte,vstřícně poradí.Nejsem jejich dohazovač,jen spokojený zákazník desítky let.Ať se dílo podaří.:-)

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=tmel+se+skelnym+vlaknem&min=&max=&o=3

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru