Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Recon Tanto - viklající se střenka

Zdravím,
jsem se včera neudržel a házel jsem svým novým nožem Recon Tanto od Cold-steelu na cíl (strom). Moc mi to nešlo, zapíchnul se tak každý třetí hod. Poté jsem zjistil, že je znatelná vůle mezi čepelí a střenkou. To "viklání" je sice nepatrný, ale nežádoucí. Muselo něco povolit v rukověti při některém z nárazů do stromu.

Byla to hloupá hra, ale stalo se a mě teď zajímá jestli si myslíte, že by mohla reklamace projít, a pokud ne, tak jestli znáte nějaké místo v Praze, kde by mi to opravili.

Předmět Autor Datum
Není to fulltang, čepel bude zúžená a zalitá v kratonu. Pokud prodejce zjistí omlácený nůž, těžko je…
Jan Fiala 07.05.2018 11:56
Jan Fiala
Děkuji moc, musím přiznat, že ta závada je docela nepatrná - celkový rozkmit je sotva pozorovatelný…
OP 07.05.2018 17:06
OP
recon tanto tím trpí, jak origo, tak čínské kopie. řešil jsem náhradou nýtu za lehce vyosený čep z n…
nocturne.op.15 07.05.2018 18:25
nocturne.op.15
Kupoval jsem přímo z https://www.cold-steel.cz, takže kopie to neni. Vaše řešení ale bohužel určitě… poslední
OP 07.05.2018 19:14
OP

Není to fulltang, čepel bude zúžená a zalitá v kratonu. Pokud prodejce zjistí omlácený nůž, těžko jej budeš reklamovat na výrobní vadu. Zkus si přečíst, co vše výrobce v záruce deklaruje. Pokud bude deklarovat nůž jako vrhací, pak máš na reklamaci nárok. U našich prodejců mám s reklamacemi špatné zkušenosti, ale naopak mám dobré zkušenosti přímo s výrobci. Ti se k zákazníkům chovají úplně jinak. Bez problémů ti na vlastní náklady zašlou chybějící ztracené šroubky apod.
Zkus se obrátit přímo na ColdSteel, třeba ti nůž vymění za nový.

Opravovat? Bylo by třeba rukojeť rozříznout a slepit a bojím se, že do toho se nikdo nepustí. A Cold Steel náhradní rukojeťi dodávat nebude, protože to není výměnná část, lisuje se to tam za tepla při výrobě.

Samodomo: mezi čepel a rukojeť dostat nějaký řídký epoxid (injekční stříkačka s jehlou), který by to zalil

Děkuji moc, musím přiznat, že ta závada je docela nepatrná - celkový rozkmit je sotva pozorovatelný a nůž je rozhodně použitelný, takže jsem zvědav jestli ta nepoškozenost nebude tím největším problémem při reklamaci. Jinak nenese v podstatě žádné známky opotřebení, snad jen na úplné špičce je nepatrně ustupující černění a pak na samotné zádi je maličko ošoupaná třenka přesně od těch nárazů, které způsobili závadu. Zkusím to zahrát na "ono se to prostě stalo" a nedělal jsem nic kromě začátečnického bushcraftu - snad to projde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru