Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zřízení žumpy z 1000 litrového barelu

Máme v úmyslu zřídit si žumpu z klasického 1000 litrového barelu, který je zasazen v kovové konstrukci. Má ale dole výpusť, protože se samozřejmě používá k jiným účelům, např. si ho kupují zahrádkáři na dešťovku, aby s ní pak mohli zalévat. Potřebujeme tuto výpusť důkladně zaslepit, a to tak, aby jsme měli jistotu, že nezačne v budoucnu propouštět, aby nám pak chata nezačala plavat ve sra.kách. Poradíte někdo jak na to? Nejen jakým prostředkem utěsnit, ale i technologický postup, aby to bylo opravdu kvalitní. Jo a ještě dotaz, je vůbec vhodné žumpu realizovat z tohoto barelu? Děkuji :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Katy, spousta rad je, ja kto neudělat a co nejvíce komplikací. Mnoho lidí má takovou "nádrž" a bez p…
milan.cukrar 07.05.2018 06:44
milan.cukrar
Aha, taky mě udivilo, jak tady někteří z toho dělají takovou vědu a přitom jestli mám malou plastovo…
Katy3 07.05.2018 07:35
Katy3
Katy, jde pochopitelně o celkovou situaci a jak se vše vyvine. milan.cukrar má pravdu, ale situace s… nový
George63 07.05.2018 07:54
George63
Jo dneska by mělo být hezky :-) Jdu to zrealizovat a nechám to osudu. Podle mě nic znečišťovat nebud… nový
Katy3 07.05.2018 08:12
Katy3
S tím uzávěrem si zase tak hlavu nelamte,v těch kontejnerech se běžně skladují a převáží silné žírav… nový
Karel04 07.05.2018 11:16
Karel04
Mluvíte mi z duše, přesně takto jsem uvažovala taky, dokud se tu neobjevily pochybnosti jiných "radi… poslední
Katy3 08.05.2018 09:48
Katy3

Katy, spousta rad je, ja kto neudělat a co nejvíce komplikací. Mnoho lidí má takovou "nádrž" a bez problémů. Někdo dokonce i více, a má to jako septik, nikoliv žumpu se vsakováním do podloží, což je někdy dobré.
Utěsnění kohoutu je možné zátkou, nebo vyměnit kohout celý, popřípadě zaslepení díry po kohoutu.

Aha, taky mě udivilo, jak tady někteří z toho dělají takovou vědu a přitom jestli mám malou plastovou "krabičku" ve formě chemického WC nebo velkou plastovou "krabičku" ve formě barelu, který nechám legálně vyvážet, tak na tom nic nevidím. A opravdu tam již před tím něco podobného bylo, takže já nejdu zahajovat žádnou stavbu, jdu jen vyměnit nádobu za o něco větší. Chatu měl přede mnou dědula, kterému stačil ještě menší barelek :-D Děkuji vám za podporu, dobře mi radil i George63. Pěkný den.

Katy, jde pochopitelně o celkovou situaci a jak se vše vyvine. milan.cukrar má pravdu, ale situace se možná, vzhledem k té změně zákona, změní. Mám obdobnou situaci u své chaty (v CHKO) a taky čekám, jak vše dopadne. Jímku mám betonovou a zkolaudovanou. Zatím nikdo nikdy nechtěl po mě žádný doklad o vyvážení a nevím o nikom ze sousedů (kteří to mají stejně) že by byl nějaký problém. Mám v ní přepážky, jako v septiku a vodu "stahuju" do terénu. Ale ke kolaudaci jsem musel mít ověřený "certifikát" o zkoušce těsnosti od stavebního technika. Ale to už je cca 20 let. Tak uvidíme, co si na nás ti naši političtí buz... zase vymyslí a jak to budou úřady realizovat. ;-) Přeji také pěkný den (a zřejmě dnes i bude).:-D

Jo dneska by mělo být hezky :-) Jdu to zrealizovat a nechám to osudu. Podle mě nic znečišťovat nebudu a když nějaký úředníček bude mít v budoucnu problém, tak pak budu řešit, ale to by museli vypokutovat celou naši chatovou osadu :-D Takže asi tak nějak... Utěsním to tím silikonem a jak jste mi radil, natřu závitový uzávěr mamutem a dotáhnu co to půjde. :beer::puff:

S tím uzávěrem si zase tak hlavu nelamte,v těch kontejnerech se běžně skladují a převáží silné žíraviny,toxické látky,rozpouštědla i jedy a určitě se moc nestává,aby se narušil kohout i ta vnější zátka a 1000 litrů nějaké nebezpečné kapaliny někam vyteklo na zem.A ředěné výkaly nic rozežírat nebudou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru