Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zřízení žumpy z 1000 litrového barelu

Ještě k realizaci podle Vašeho záměru. Pokud se realizuje žumpa (jímka na odpadní vody) oficielně, je potřeba stavební pvolení a na závěr i zkouška těsnosti a kolaudace.
Pokud budete řešit jímku Vámi uvedeným způsobem, zřejmě to přes stavební povolení nepůjde a asi by toto provedení ani neprošlo. Zejména, pokud, jak píšete, objekt je v NPR. Musí být na toto projekt a další formality, stejně jako budete potřebovat na zamýšlenou studnu.
Tím pádem ale nebude mít ani obecní úřad údaj o tom, že žumpu provozujete a pak by neměl důvod ani požadovat doklady o vyvážení.
Ale nic Vám nebrání, aby jste chatu vybavila také "kempingovým" WC za pár stovek a v případě, že by měl někdo připomínky, jak máte zřízeno WC a jak likvidujete exkrementy, můžete argumentovat používáním tohoto mobilního WC a že jeho obsah likvidujete povoleným způsobem a to, po návratu domů, vylitím do domovního záchodu.
Pochopitelně záleží na tom, aby o tomto vašem řešení nikdo moc nevěděl, nebo jste neměli "dobrého" souseda, který Vás udá.;-)
Pokud budete Vámi realizovanou "žumpu" vyvážet společně se sousedy, hrozí to, že některý, rovněž "aktivní", může "nahlásit" že provozujete žumpu, která byla realizována "na černo" a může být opět problém.
Bohužel, dělá se z toho dnes "velká věda" a může být kvůli tomu dosti problémů. Udání, pokuty a.t.d..:-( Kde jsou doby, kdy stačila obyčejná "kadibudka". :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny