Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nie moc pekna studna

Ahojte,

Prikladam fotku, aby ste si vedeli predstavit o com hovorim.

Na fotke je studna. Lepsie povedane otvor do studne. Pod tym otvorom je priestor asi 1.5x2 m.
Momentalne sluzi ako ulozny priestor. Na vrch som spravil z drieva ktore mi zostalo zo stavy provizornu striesku, aby tam neprsalo.

Chcel som sa opytat ci nema niekto z Vas napad,alebo skusenost, ako by sa tato konstrukcia dala upravit, aby vyzerala lepsie.
Nechcel by som tam robit sedlovu strechu.

Dakujem za kazdy napad.

A

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když tak přemýšlím, co by se s tím dalo udělat... Zboural bych dřevěnou nástavbu. Nad celou vydláždě… nový
Zerozero 04.05.2018 01:01
Zerozero
Studňa je okrem zbytočných cifrovačiek účelová a spojazdnená? Sú k studni pripojenia, voda, elektrik… poslední
Nuda 04.05.2018 14:17
Nuda

Když tak přemýšlím, co by se s tím dalo udělat...
Zboural bych dřevěnou nástavbu. Nad celou vydlážděnou plochou (nevím, kam sahá), bych postavil dřevěný altán, s jehlanovou střechou. Na zděný spodek, bych udělal odklápěcí (pro případ potřeby),
pracovní plochu. Pod ní by se pěkně vešel sud s pivem, na ní výčepní zařízení, varná konvice, vařič, gril a podobně (zahradní kuchyně). Dovybavil zahradním stolem a křesly. Kdyby zbyla chuť do práce, tak k jedné straně ještě dostavět zahradní krb s miniudírnou.
Pěkné letní posezení u pivka s přáteli... :puff::beer:

Studňa je okrem zbytočných cifrovačiek účelová a spojazdnená? Sú k studni pripojenia, voda, elektrika? Alebo ťaháš vodu kýblom na rumpále?

Osobne radím: Zbúrať cugrunt bezúčelnú hovadinu. Nemá čo na záhrade takýto gýč v podobe chlieva ani iný, tzv. altánok na studni čo hľadať. (altánok by som pochopil, ale kolos s posedením, prípadne grilom, krbom a v strede altánku zarovno podlahou by bola studňa osadená tak, ako píšem dole.
--------
Hneď vedľa studni treba vykopať do pôdy obslužnú šachtu, zaarmovať, zabetónovať boky o rozmeroch 150x150cm, hlbokú180cm, osadenú elektrickými rozvodmi s dvoma čerpadlami.

1./SVA tlakové, samonasávacie s expanznou nádržou a tlakovým spínačom.
2./Odstredivé, polievacie, s výkonom pri nízkom tlaku pri 2880 ot.min.

Dekel na vrch studni (skruže) osadený zarovno s okolitým terénom si odlej z armovaného betónu do tvaru priemeru kruhu skruže studne, 100cm alebo 80cm, akou disponuješ, ak je kopaná.

Šachtu prekry armovanými betónovými panelmi odliatymi na igelite zašalovanými na mieru šachty spolu so zabetónovaním otvorom určeným na vlez do šachty.

Tomuto riešeniu sa hovorí studňa.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru