Předmět Autor Datum
Ta prasklina u sloupku logicky říká, že tam chybí armatura, nebo je poddimenzovaná a došlo k jejímu… nový
Plot 24.04.2018 10:00
Plot
Výškový rozdíl před a za plotem je příčina naklánění. Je třeba buď jen drobně zabezpečit, nebo kvali… nový
milan.cukrar 24.04.2018 15:51
milan.cukrar
V cem by spocivalo drobne zabezpeceni? A v cem oprava. Na fotce neni videt, z druhe strany je sokl z… nový
1mates 24.04.2018 16:48
1mates
Vykopať každých 200cm (rozteč dva metre) dieru do zeme do hĺbky 120m pre základový pilier. Zašalova… nový
Nuda 24.04.2018 19:23
Nuda
Plot nemá základ v nezámrzné hloubce. Voda z chodníků zatéká do základů a protože to ze strany zahra… poslední
nerady 24.04.2018 19:40
nerady

Ta prasklina u sloupku logicky říká, že tam chybí armatura, nebo je poddimenzovaná a došlo k jejímu poškození. Na první pohled to z těch tří fotek nevypadá jako naprostý dezolát. Proběhla kontrola hloubky základů? Kde a proč to újíždí? Je to ve svahu a splavuje se tam voda?
Nechci to zlehčovat, ale nevypadá to, že by se to mělo na někoho zřítit. Pokud jsou praskliny v oblasti sloupků, tak určitě někdo navrhne provrtat a přeplátovat železem, kterým se k sobě stahnout prasklé části. Jakýkoli bourací zásah bude náročný jak fyzicky, tak finančně a časově.
Vozovka je sice z kostek, z nich se přenášejí otřesy způsobené dopravou, ale tomu plotu dávám šanci, že přežije okupaci čínskými a ruskými tanky.

Vykopať každých 200cm (rozteč dva metre) dieru do zeme do hĺbky 120m pre základový pilier.

Zašalovať spodnú časť múrika do výšky 20cm

Zaarmovť desinou roxrom komplet operné diery smerom do zeme a tiež zaarmovať previazanými roxormi pozdĺžny šalung. Zaliať všetko betónom.
------

Ideálne by bolo vykopať základ do zeme vedľa múriku, zašalovať po výšku zvetralého, zlomeného murika, zaarmovať roxormi, a celé teleso do pôdy a po výšku múrika znovu zabetónovať.

Máš na celý život kľud a pokoj, lebo vidím, že ti hrozí neustály prepad pôdy podľa vrstevnice ako aj tlaku vozovky smerom na múrik, ktorý ti časom spadne lebo nemá základ ani železnú armatúru.

Plot nemá základ v nezámrzné hloubce. Voda z chodníků zatéká do základů a protože to ze strany zahrady promrzá, tak to bude ujíždět pořád. Můžeš zvýšit terén ze strany zahrady na úroveň okolního chodníku. Potom se plot bude stejně vlivem mrazu zvedat a na jaře zase klesat a možná to přestane ujíždět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru