Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrh části hydraulického systému

Zdravím,
mám dotaz ohledně hydraulického systému. Mám systém s dvěma hydromotory, kde se občas dostanu do takové zátěže, kde spalovací motor přestane zvládat zátěž a postupně se zadusí. V momentálním stavu je na motoru připojeno čerpadlo, které šoupátkovým děličem pohání kapalinu přes ventyly k hydromotorům. Konkrétně mě zajímá jedna věc a to: je rozdíl v zapojení jednoho čerpadla o 12ccm/ot, které dále dělí průtok na dvě větve oproti zapojení dvou čerpadel v tandemu, kdy každé má poloviční průtok tj. 6ccm/ot? Změní něco použití dvou slabších čerpadel místo jednoho silného? Zlepším tím stav, kdy je problém v zátěži nebo to vyjde nastejno? Samozřejmě můžu systém zpřevodovat jinak a můj problém obejít, ale zajímá mě jestli je rozdíl v tom způsobů zapojení. Zda slabší čerpadla zlepší kroutící moment a zabrání zadušení ve velké zátěži nebo tím, že jejich součet ccm/ot bude rovný tomu jednomu se nic nezmění.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prečo špekuluješ nad tandemami, čerpadlami za sebou, diferencovaním viacero čerpadielok apod., ale p…
Ahasver Chamachir 14.04.2018 07:49
Ahasver Chamachir
Špekuluju nad tím, protože to mám pro aplikaci, která jinde funguje velmi dobře se stejným motorem a… poslední
Gandalfí 16.04.2018 13:37
Gandalfí
Zkuste si odpovědět sám, když zapojíte na \váš motor třeba 10 čerpadel, pomůže to? Nepomůže, páč to… nový
milan.cukrar 16.04.2018 06:42
milan.cukrar

Prečo špekuluješ nad tandemami, čerpadlami za sebou, diferencovaním viacero čerpadielok apod., ale porád nevymeníš silnejší (mocnejší) hnací agregát s riadne predimenzovaným výkonom?

Špekuluju nad tím, protože to mám pro aplikaci, která jinde funguje velmi dobře se stejným motorem a stejným výsledným převodem. Jediný rozdíl je ten tandem. Hadice máme o stejných průměrech. Tak mi to nejde na rozum. Ještě mají robustnější ovládací ventyly, tak jestli nemají větší průchodnost skrz ně...

Každopádně všem děkuji za poznámky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru