Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řezání OSB desek úhlovou bruskou?

No jak vidím na tom snímku, dalo se to čekat. Zásadní chyba, nástroj bez krytu kotouče. Každého, koho vidím pracovat s flexou bez krytu, varuju. Často zbytečně. Před měsícem si i můj brácha naříznul šlachy na třech prstech, naštěstí brusným kotoučem, prsty zůstaly. Taky bez krytu. Ještě je na neschopence. :-(

Já na malé práce, na přesné řezání, používám také malou flexu, s pilovým kotoučem. To proto, že normální mafl, je na to moc velký a těžký.
Ale brusku mám upravenou do podoby malého maflu. Mám tam kotouč 125mm s jemnými zuby. Na tom je udělaný jiný kryt kotouče, protože je použitý o trochu větší průměr kotouče. Na brusce je udělaná příložná deska jako u norm. maflu. Tato deska zároveň chrání ruku,která drží tělo brusky, prsty jsou mezi tělem a deskou, nemůžou přijít do kontaktu s kotoučem. Jediným nedostatkem, ale o kterém vím a počítám s tím je, že není spodní pohyblivý kryt, který u maflu uzavře kotouč po řezu. Není tam záměrně, protože při přesném řezání na začátku trochu překáží. Počítám s tím a pilku držím pevně až do úplného zastavení. Kotouč musí být tak, aby řezal odspodu nahoru, aby se pila přitahovala k materiálu, nikoliv naopak. Už jsem s tím nařezal spoustu věcí, i lamino desky (pohledová strana musí být dole, nahoře to trochu oštípe, ale s jemným kvalitním kotoučem jen maličko).
Zastávám názor, s pořádným náčiním a trochou rozumu, i domácí kutil má všechny prsty, ruce, nohy a krev v žilách a ne na zemi. :-) 8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny