Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Syntetika na dřevo

Drevo použité na lavičky bolo továrensky ošetrené a penetrované tlakovým, hĺbkovým, olejovým náterom v klávoch (papiňákoch) pri 250°C? Alebo sa jedná iba o surové late z masívu, ktoré boli ošetrené nejakou vrchnou farbou?
-----------

Použi chemický odstraňovať starých náterov, prípadne pôvodnú farbu opáľ plynovým horákom.

Opálené drevo do tmavohneda až čierna tvorí dôkladnú ochranu pred napadnutím hubami a plesňami v prípade, ak na jeho ochranu použiješ farebne pigmentovaný povrchový náter. (Obľúbená kombinácia striedavého náteru latí, žltá s červenou, ako v cirkuse).

Výhodné je surové, suché, hobľované drevo iba penetrovať transparentnými, olejovými nátermi s organickými rozpúšťadlami. Je to výhodné z dôvodu, lebo takto ošetrené late sa dajú po jednoduchom očistení (pretretím C6000 alebo olejovým C6006, očistením suchou handrou), znovu a opakovane každým druhým rokom oživiť. Nemusí sa prácne odstaňovať starý náter.

Zameraj sa na povrchové transparentné laky riedené terpentínom: GORI 88 a spol. Dajú sa riediť aj acetónom, C6006.

Synetika na drevo, ktoré je vystavené celoročne vonku nie je vhodná, lebo pod náterom môže drevo napadnúť podhubie, dreovomorka a ani sa nenazdáš, lať rupne hoci vypadala, ako neporušená, nádherne natretá. (Tomu sa hovorí, zhora huj z dola chuj). Stačí drobný suk v lati, mierne porušenie náteru. Huby sú svine, lietajú všade, spóry húb a plesní sú aj vo Vesmíre, poletujú 500km nad Zemou, stále živé a čiperné niekde "zasít královský oves".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny