Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Travin po dosetí a vertikutaci

Dobrý den, mám na trávníku zničený cca 30m2 obdelník od stavebních prací. Jakmile začne růst tráva, tak chci posekat a hned na druhý den udělat vertikutaci. Pak dosít těch 30m2 a teď k otázce. Za jak dlouho na to dát hnojivo Travin? V návodu píšou 2 dny po sekání, ale o dosevu tam nic není. Máte s tím zkušenost?

Předmět Autor Datum
Na práve osiate trávové semeno nedávaj žiadne hnojivo s obsahom dusíka. Hnojiť sa dá jedine do forot… poslední
Nuda 04.04.2018 12:35
Nuda

Na práve osiate trávové semeno nedávaj žiadne hnojivo s obsahom dusíka. Hnojiť sa dá jedine do foroty, pod korene 5cm do pôdy, stopovými minerálmi a prvkami v práškovej forme, horčík, železo, draslík. Tieto tri prvky sú pre trávu najdôležitejšie v pôde. Fosfor nie je žiadúci, aby tráva nenasadila na kvety.

Až po vzídení trávy, po troch týždňoch, ideálne po prvom pokosení mladej traviny, začni velice opatrne s širokospektrálnym hnojením s obsahom dusíka. Zakaždým hnojivo fest prelej, aby sa dusík rozpustil. Ideálne je hnojivo rozpustiť v konvici vo vlažnej vode a tak ho aplikovať na postihnuté, podstadené miesto novou travinou. Tiež poliať. Tráva je sviňa, náročná je na pravidelnú závlahu 2x denne v malom množstve. Neznesie premokrenie pôdy a koreňovej sústavy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru