Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zapojeni stykace

Dobry den

chtel bych pro vypinani zabudovane horni frezky vyuzit system dvou tlacitek - jedno zapustene pro zapnuti a druhe "hribkove" pro (nouzove) vypnuti. Teoreticky mam vse jen jsem zmaten ze zapojeni.
Vyhrabal jsem zapinaci tlacitko bez aretace spolu s kontaktnim blokem M22-K10 a vypinaci tlacitko s blokem M22-K01. K tomu stykac Siemens 3RT1016-1AP01 (viz obr)
Co kam mam zapojit aby se pripojeny pristroj (v tomto pripade zabudovana zasuvka 230V) zapnul a druhym cudlikem vypnul?
Dekuji
[stykac.jpg]

Předmět Autor Datum
Zapojení by mělo být, tak jak přikládám na schemátku, narychlo načrtnutém. Jde o t.zv. řádkové schem…
George63 04.04.2018 15:12
George63
Juuuu, tohle (snad) chapu i ja:-) Dekuji Ano nejsem elektrikar a k elektrine mam velky respekt. Kdy… poslední
bobrb 04.04.2018 16:08
bobrb

Zapojení by mělo být, tak jak přikládám na schemátku, narychlo načrtnutém. Jde o t.zv. řádkové schema, ale mělo by Ti z toho být jasné jak se to vše zapojí. Ty propojovací čáry jsou vlastně vodiče a ty tečky jsou spoje. Měla by být vřazena ovládací pojistka (stačí malá, přístrojová) 230V/2A s vhodným pouzdrem, pak ještě kontakt motorové ochrany (tepelného relé) s proudem podle jmenovitého proudu motoru frézky, no a pak to vypínací tlačítko, zapínací tlačítko, které je překlenuto pomocným spínacím kontaktem stykače a nakonec cívka stykače.
Silově pak by měly být 3x silové pojistky s hodnotgou cca 16A, pak kontakty stykače, za ním kontakty tepelného relé a z něho napojen už motor frézky. Pokud by jsi jako ochranu motoru použil motorový jistič, s proudem jako má motor. pak by bylo silové zapojení jednodušší.
Byl by napojen 3 f motorový jistič, za ním stykač a pak už jenom motor. V tom řádkovém schematu by akorát byl rozdíl v tom, že by tam nebyl vřazen ten kontakt tepelné ochrany F1.
Vše je nutno vestavět do nějaké krabičky (rozvaděčku) a vše je nutno zapojit BEZPEČNĚ!!!
Hlavně nezapomeň zapojit rovněž ochranný vodič mezi PE a kostrou motoru. Vodič N bude zapojen pouze v ovládádní stykače, k motoru ne.
Správně by jsi to neměl vůbec dělat, ale pokud nedáš jinak tak jenom pozor!!!
Než to vše připojíš na síť, nech si to raději zkontrolovat dobrým elektrikářem.
Zřejmě nejsi elektrikář, takže pozor!!! Jak já vždycky říkám, elektřina nezraňuje, "pouze" zabíjí. :x:

Juuuu, tohle (snad) chapu i ja:-) Dekuji

Ano nejsem elektrikar a k elektrine mam velky respekt.
Kdyby klasicky vypinac "tahem zapni, stiskem vypni" nemel tak tuhy chod tak tam nejradeji dam ten a nebudu cokoliv resit. Ale v ramci bezpeci chci vypinani "rychle a pohodlne" (proste vypnutelne jak rukou tak treba i kopancem kolenem)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru