Předmět Autor Datum
Ak nie je prehnitý zvnútra, máš prahy zvnútra fest vystriekané Rezistinom ML, Tectyl ML určený na du… poslední
Ahasver Chamachir 03.04.2018 10:03
Ahasver Chamachir

Ak nie je prehnitý zvnútra, máš prahy zvnútra fest vystriekané Rezistinom ML, Tectyl ML určený na dutiny, potom niet čo riešiť.
----------------------------------
Jemný brúsny papier s jemným gritom(zrnom) - ručne ošmirgľovať až na metal.
(Dá sa použiť aj kotúč s oceľovými štetinami na ručnú vítačku http://ix.sk/7ZFkp).

Po zdrsnení povrchu pretrieť obrúsenú plochu štetcom namočeným v acetóne, riedidlo C6000, alebo odmastiť technickým 60% liehom). Miesto je nutné vytrieť, osušiť čistou handrou.

Základ na zbrúsené miesto je vhodné použiť plnič v spreji, ako základná farba: http://farlaz.sk/autolaky/zakladne-farby-a-plnice

Stačí plničom 2x po sebe nastriekať, aby sa vytvorili dve tenké vrstvy.

Na záver použi sprej 400ml podľa RAL finálneho laku odtieňa farby vozidla. (Môžeš striekať na plnič v priebehu piatich minút, stačí, ak základ mierne obschne. Plnič utvorí matný, savý povrch.

Vrchný lak RAL nanes zo spreja aspoň 3x po sebe, jemné vrstvy, nie že ti bude kvapkať a stekať farba potokom, riava, vodopády farby. (V tejto MO sieti predajní ti namiešajú do 400ml spreja presne odtieň RAL, ak pred predajňu pristavíš vozidlo http://www.colorcenter.sk/ Majú tisícky odtieňov miešaných presne aj na zvetrané laky)

Na záver, po 48 hodinách schnutia laku, môžeš lak prefúkať teplovzdušnou pištoľou, max. teplota plechu 120-140°C, aby sa lak tzv.vypálil, vytvrdil.

Tento postup použi aj na nárazníky, prípadne plasty mimo prehriatia horúcim vzduchom, plast by sa zdeformoval. Laky na vozidlá vydržia dosť vysoké teploty, do 180°C.

Je to najrýchlejšie riešenie, pritom také, ktoré ti vydrží viac sezón. Lebo nacapiť priamo na postihnuté miesto lakom v spreji, je vhodné max. na jednu sezónu.

Potom spodok takto prelakovanej farby zastriekaj Rezistinom Car alebo lepšie je ML. Rezistin ML je žltý vosk, nesviní, ako čierna briketa zn.:Car.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru