Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozený nátěr

Dobrý den, natíral jsem prkno 3 vrstvami syntetickou barvou. Při dnešní montáži jsem na prkno zatlačil dlaní a poškodil jsem nátěr... Pravděpodobně jsem nenechal dostatečně zaschnout jednotlivé vrstvy - první jsem přetíral ani ne po 24 hodinách, další totéž, až poslední jsem nechal schnout déle, ale asi ty předešlé nátěry nezaschly.

Zkoušel jsem tedy prkno opět přebrousit, ale strašně se mi zanášel smirkový papír a zbrousit to nešlo, spíš je to ještě horší.

Co teď s tím? Nechat to pořádně proschnout a pak by to už mělo jít zbrousit nebo horkovzduškou sundat barvu a celé znovu?

Díky

Předmět Autor Datum
Jestli to není na extra viditelném místě, tak nechat zaschnout, obrousit a pokusit se opravit, pokud…
Kachlík 01.04.2018 17:45
Kachlík
Musíš to brousit pod vodou. Nejdříve hrubší brusný papír a nakonec jemný. Netlačit, brousit zlehka.… poslední
Zerozero 01.04.2018 23:54
Zerozero

Musíš to brousit pod vodou. Nejdříve hrubší brusný papír a nakonec jemný. Netlačit, brousit zlehka. Pod vodou to půjde. Pak přetřít poškozné místo středně hustou barvou a snažit se vyplnit obroušené místo a co nejvíc do ztracena na okrajích. Podle potřeby více vrstev. Potom, pokud záleží na vzhledu, tak nechat zaschnout a opět pod vodou přebrousit do ztracena, aby nebyly plasticky vidět okraje opravy. Pak přetřít celé prkno více naředěnou barvou, kvůli sjednocení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru