Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jak udělat díry do země

Prosím vás, poraďte mi někdo fintu jak udělat díry do země průměru cca 10 cm do hloubky cca 50 cm. Koukala jsem na net na půjčení vrtáku do země, ale za jeden den dát 600,-Kč se mi fakt nechce. Jedná se o dvě díry. Půda je horská čili dosti kamenitá.

Řešení:

Lešenárska trubka sa dá kladivom zaraziť priamo do zeme (ak by mala zváračom vyrobený hrot prípadne bola rozbrusovačkou našikmo zrezaná). Len nesmieš naraziť na šutre.

Ideálne bude klasika, krompáč, bigoš lopatka a následne vykopanú dieru zaliať betónom do ktorého sa osadí nosná konštrukcia, tj. trubka.

Jak píše zerozero.
Pokud jde opravdu pouze o dvě trubky- dvě díry, nejlepší krompáč a lopata, pak zabetonovat a do toho betonu dát případně vykopané, nebo přinesené kameny. Na to by měl stačit pak i jeden, max. dva pytle suché betonové směsi.

Předmět Autor Datum
Dá se koupit úzký rýč, ale bude to větší otvor než průměr 10cm. Rýč sakovák Pokud bys našla brigádní…
Stefran 25.03.2018 19:30
Stefran
Díky za radu, zkusím ten rýč, možná ho má známý, tak by půjčil. Musíme za ním zajet.
Katy3 25.03.2018 20:39
Katy3
Zkusil bych tlustého krtka... :)
uličník 25.03.2018 20:48
uličník
:-D
touchwood 26.03.2018 12:19
touchwood
No pokud je zem směsná s obsahem různě velkých kamenů, nebude to jednoduché. Zemní vrták šnekového t…
Zerozero 25.03.2018 23:35
Zerozero
Děkuji za odpověď, uděláme to jak navrhujete, asi by to jinak stejně nešlo. Myslela jsem si, že ty v…
Katy3 26.03.2018 10:20
Katy3
Lešenárska trubka sa dá kladivom zaraziť priamo do zeme (ak by mala zváračom vyrobený hrot prípadne…
Nuda 26.03.2018 11:19
Nuda
Jen mimochodem - resenim by mohl byt i zemni vrut, ale samozrejme pokud narazi na sutr, tak nefunguj…
bahno 26.03.2018 12:18
bahno
přesně - toto jsem chtěl taky navrhnout jako alternativní řešení. Předpoklad je ovšem dokonale slehl…
touchwood 26.03.2018 12:21
touchwood
Jak píše zerozero. Pokud jde opravdu pouze o dvě trubky- dvě díry, nejlepší krompáč a lopata, pak za… poslední
George63 26.03.2018 16:44
George63

No pokud je zem směsná s obsahem různě velkých kamenů, nebude to jednoduché. Zemní vrták šnekového tvaru funguje spíš jen v hlinité půdě bez kamenů, nebo jen s drobnými kameny. Při setkání s větším kamenem se zakousne a konec, nebo se po kameni jen smýká a nepostupuje. Stejné je to při použití úzkého rýče. Narazíme na větší kámen a přes něj se nedostaneme a pokus ho v zemi rozbít selhává.
K čemu mají otvory sloužit? Pro usazení nějakých sloupků? Jedinou radu,pokud v zemi jsou kameny bych měl, vykopat větší díry klasickým způsobem krumpáčem a pak sloupky nebo co to má být zafixovat v poloze a zabetonovat směsí betonu s kameny. I když se to zdá pracné, bude to jistější, než se snažit vytvořit úzké díry.

Lešenárska trubka sa dá kladivom zaraziť priamo do zeme (ak by mala zváračom vyrobený hrot prípadne bola rozbrusovačkou našikmo zrezaná). Len nesmieš naraziť na šutre.

Ideálne bude klasika, krompáč, bigoš lopatka a následne vykopanú dieru zaliať betónom do ktorého sa osadí nosná konštrukcia, tj. trubka.

Jen mimochodem - resenim by mohl byt i zemni vrut, ale samozrejme pokud narazi na sutr, tak nefunguje. Mensi sutry nevadi, zasroubovat se mi ho povedlo i do zvetraly bridlice, ale placak z kremene je samozrejme konecna. Vyhoda je snadna instalace i odinstalace a taky moznost doladit vysku na milimetr.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru