Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Led pásky

Dobrý den, mám zakoupené led pásky rgb z Ebaye a fungovali v pořádku celou dobu, ale jednoho dne když jsem přepnul barvu tak začali blbnou způsobem že když zapnu modrou svítí silně modré a světle červené +pár zelených, když zapnu červenou svítí silně červené a slabě modré s pár zelenými jen zelená barva funguje jak má. Nevíte jak to opravit prosím ?? Přiložím i fotografii aby se to dalo lépe pochopit.

Předmět Autor Datum
Je potřeba přesněji lokalizovat poruchu. Buď může být vadný řadič, nebo některá z ledek na pásku (a… poslední
ml1 20.03.2018 16:48
ml1

Je potřeba přesněji lokalizovat poruchu. Buď může být vadný řadič, nebo některá z ledek na pásku (a potom která) nebo jejich propojení (kde). Obojí je zhruba stejně pravděpodobné.

Pro začátek by se mohlo začít kontrolou pásku. Nejdřív zkontrolujde, jsetli někde nevzniká zkrat (prostě prohlédněte celý pásek, jestli není mechanicky poškozený nebo tam něco nepřebývá), i když zkrat by se projevil symetricky.
Podívejte se tedy, jestli svítí všechny, co svítit mají, těch co svítí navíc si zatím nevšímejte.
Když o si tak kreslim fragment pásku, přijde mi to nemožné, aby se napětí dostávalo přes proraženou ledku na ostatní (když jsem tuhle radu psal, myslel jsem na RGB vcelku, kde by to bylo reálnější). Takže po vyloučení mechanické závady - zkratu bych hledal chybu v řadiči. Předtím se zkuste přesvědčit, jestli se to chová stejně, když připojíte jen potřebné vodiče (tj. pro modrou jen modrý a společný a pod.), případně připojujete barvy na zdroj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru