Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký kabel k televizi?

Jaký kabel mám použít k připojení DVD přehrávače k nové televizi? u původní televize jsem měl propojení kabelem Scart - Scart.Nyní,u nové TV
vstup scart není.Jsou tam vstupy 1xAV,komp.vstup Y/Pb/Pr,3x HDMI,2xUSB,Ethernet,plus nějaké výstupy.nevím jaký typ kabelu si mám koupit

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nedoporučuju ten dvd krám vůbec znovu zapojovat, ztráta času. má jen zastaralé analogové výstupy s n…
ledníbrtník 13.03.2018 23:24
ledníbrtník
No.do teď jsem přehrávač používal z televizorem Philips,5 let starým s LED obrazovkou propojení scar…
mikor 14.03.2018 12:22
mikor
Tak pozor aby to mělo DVB-T2.
sHpy00n 14.03.2018 23:13
sHpy00n
už 2 roky nekoupíš telku bez dvb-t2, to bys musel týden hledat jen mezi výprodeji, tak neplaš. taza…
ledníbrtník 15.03.2018 00:49
ledníbrtník
Naopak, v době, kdy začínalo DVB2 naostro (tj. zhruba před rokem) jsem se schválně podíval do Planea… poslední
ml1 22.03.2018 16:37
ml1

nedoporučuju ten dvd krám vůbec znovu zapojovat, ztráta času.
má jen zastaralé analogové výstupy s nízkým rozlišením a hlavně se starou tevizní extrémně úzkou šířkou pásma = rozmazaný obraz. dále má už zastaralý dekodér videa, málokterý formát přes to dnes přehraješ.
zajdi koupit nějaký low-end brd přehrávač, hdmi kabel bude možná v ceně, jinak opět stačí levnější, žádný nesmysl se zlaceným nápisem 4k.

No.do teď jsem přehrávač používal z televizorem Philips,5 let starým s LED obrazovkou propojení scart-scart a vše makalo výborně.Teď mně ale televize klekla a tak si kupuji navou Samsung,také Led obrazovka.Tak uvidím,jak to půjde.Přehrávč je Philips DivX.

už 2 roky nekoupíš telku bez dvb-t2, to bys musel týden hledat jen mezi výprodeji, tak neplaš.

tazateli hlavně přeju aby už něco konečně objednal, včetně nového brd přehrávače. rozmazaný signál ze scartu na velké obrazovce fak není dobrá odměna za novou telku - to si jiří_63 dělá srandu.

Naopak, v době, kdy začínalo DVB2 naostro (tj. zhruba před rokem) jsem se schválně podíval do Planea, jestli jejich leták nekecá (z 15 televizí v letáku měla DVB-T2 jen jedna). A výsledek - v nabídce asi 30 typů měly toto jen dva nebo tři. Někdy v létě jsem tento výlet zopakoval, televizí s DVB-T2 bylo o něco více, ale ještě netvořily ani půlku. Od té doby jsem to nesledoval. Já bych to formuloval opačně Minimálně dva roky není rozumné pořizovat si přístroj bez DVB-T2
Signál ze scartu nemusí být rozmazaný, to bývalo z VHS a vůbec z analogové televize. Pravda, měl jsem trochu strach, když jsem kupoval konvertor HDMI na Scart, ale výsledek překvapil, tak ostrý obraz jsem na té staré televizi ještě neviděl. Na jiné televizi jsou analogové vstupy taky v pohodě a to používám ty nejlevnější kabely, co existujou. Pokud jeden z přístrojů nebude chtít demonstrovat zastaralost analogu (nebo neodfláknul příslušnou část), neni důvod, aby byl rozmazaný. Přes RGB (případně RyBy) se dá přenášet dokonce i HD, přes kompozitní vstup to není běžné, tam se furt udržuje kompatibilita se signálem z předminulého století.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru