Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uchycení sifonu u sprchového koutu, je ok?

Nejspíš budu působit za blba, ale nějak jsem z toho vedle... Už několikrát jsem samozřejmě čistil sifon sprchového koutu a nijak mi to nepřišlo dosud divné.
Jde o tu mezeru mezi místem sifonu, kde mám prst a kraji vaničky kolem. Všechno je to nějak volné a když teď nasadím nahoru zbytek s chromovaným víkem, tak to prostě nikde nelze utáhnout, jen to přisedne k vaničce a voda samozřejmě jde do mezery. Já ten kout nemontoval, tak nevím, jak je to dál pod vaničkou spojené, jen dnes se mi to prostě podařilo vyšroubovat celé, tedy tu část o kterou opírám prst a je jinak našroubovaná na odtokovou hadici, tak mne to překvapilo. Čekal bych tam v tom místě kontaktu sifonu s kraji vaničky nějaké těsnění, ale opět nevím, jak je možné, že už jsem tímhle volným uchycením ještě nikoho za těch 8 let nevytopil, hmm. Doufám, že z toho chaosu a popisu chápete oč mi jde :) Když mi řekneme, dej tam víčko a nech to být, máš to ok, tak budu klidnější. Hezký víkend všem. M

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Když porovnáte fotky od Jirky, zjistíte že to stačí jen dotáhnout. Těsnění je ze spodu.
milan.cukrar 10.03.2018 18:39
milan.cukrar
Kdyby tam bylo, tak by to prstem nenadzvedl. nový
Kyncl 10.03.2018 18:51
Kyncl
Velké díky, již se mi rozsvítilo, ale stejně řeším čím to utáhnout "na fest", když nemám zrovna ten… nový
Milan_ 10.03.2018 18:54
Milan_
Do sifonu strč nějaké kleště a zahákni je o výčnělky v sifonu. Potom dotáhni. V první řadě to ale př… poslední
Luboš 121 10.03.2018 20:50
Luboš 121

Velké díky, již se mi rozsvítilo, ale stejně řeším čím to utáhnout "na fest", když nemám zrovna ten spešl klíč, kterým se ten díl k odtokové trubce přitáhne?
Budu laborovat dál a zítra si nejspíš koupím ten plastový bazmek na utažení. I tak ještě jednou děkuji za správné navedení a hezký večer všem :) M.

Do sifonu strč nějaké kleště a zahákni je o výčnělky v sifonu. Potom dotáhni. V první řadě to ale příště nepovoluj. V sifonu je košíček který zachytí nečistoty (vlasy).
Obvykle jsem měl sifon na vaničce přilepený (ze spodu) a pokud ne tak jsem ho sám přilepil mamutem, aby nedocházelo k samovolnému povolení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru