Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba pařeniště svépomocí

Hezký den, mám prosbu a zároveň otázku na praktiky. Můžete mi prosím poradit jaké konstrukce pařníků se vám osvědčily? Tendence je realizace nízkonákladovou cestou a svépomocí. Poshánět vše běžně dostupné, co se jinde vyhazuje. Uvítám fotky. Mým cílem je pěstovat zimní salát a připravit si vlastí sadbu, která půjde na jaře ven. Jakékoli rady a hlavně fotky jsou vítány. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Okna z paneláku a rám z prken. Nižší náklady už nevymyslíš. Dospodu založit kvalitní koňský hnůj a m… nový
nerady 11.03.2018 17:44
nerady
Jako podezdívku máme podhrabové desky (betonové, pod ploty, je to věčný..) a na nich pak pětky fošny… nový
sHpy00n 14.03.2018 21:54
sHpy00n
Souhlas s nerady. Já teď budu asi dělat "skleník". Měnili jsme okna na RD, zvojená, a mám jich 28 rá… nový
George63 14.03.2018 22:26
George63
U nás vedle na vchodě dneska začali stavět lešení. :-D poslední
sHpy00n 14.03.2018 22:49
sHpy00n

Okna z paneláku a rám z prken. Nižší náklady už nevymyslíš. Dospodu založit kvalitní koňský hnůj a můžeš začít pěstovat. Na noc při ranních mrazících položit starý koberec, který bude chránit i boky pařeniště.

Jako podezdívku máme podhrabové desky (betonové, pod ploty, je to věčný..) a na nich pak pětky fošny z rozebraného bednění. Zakryté rámy vyrobenými z prken také z rozebraného bednění s nasponkovanou UV stabilní fólií.
Pařeniště dobrý, ale doporučím ještě přečíst něco o vysokém (vyvýšeném, zvýšeném) záhonu. Na letošek připravuju dva a sám jsem zvědavý.

Souhlas s nerady.
Já teď budu asi dělat "skleník". Měnili jsme okna na RD, zvojená, a mám jich 28 rámů 60-75/150 cm (7 dvojkřídlých a zdvojených) a bylo mi líto je vyhodit. Jsou docela dobrá. Tak z nich asi udělám, docela velký, skleník. A bude to docela zajímavá a jednoduchá "skládačka".Ať se má manželka s čím bavit. :-D
Vyčíhni kdo v okolí mění okna (většinou je nechávají lidé odvézt montážníky) a máš vystaráno. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru