Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem instalace sprchového koutu

1. Vodič "uzemnění" je pravděpodobně propojen na případná další kovová zařízení v koupelně (kovové vodovodní potrubí, baterie, radiátor, někdy i kovová futra dveří a jde o t.zv. vodivé pospojení dle elektro ČSN a měl být zřejmě zapojen na instalovanou vanu, případně vaničku sprchového koutu, pokud by byla kovová. Provádí se zejména v případě, pokud je zdrojem teplé vody elektrický bojler. Pokud bude polykarbonát není nutné nikam připojovat.
2.Co se týče odpadu, je potřeba vědět jaká bude vanička sprcháče, osadit ji a namontovat odpadní sifon a napojit odpadní potrubí na přivedenou trubku odpadu.
3.S ohledem na provedení odpadního potrubí bych prostor v podlaze dorovnal normální betonovou směsí a nahoře udělal betonový potěr. Pro odpadní potrubí, případně i sifon, je nutno ale ponechat vhodný prostor v zálivce betonem. Asi provést jednoduché "vyšalování" pro odpadní trubku a případně i sifon, pokud by byl pod úrovní podlahy. Ale opět je potřeba vědět, kde a jaký bude mít vanička odpad, takže až bude znám typ vaničky sprcháče.
Nebo možno vaničku provizorně osadit, napojit odpad a zafixovat jej, vaničku odstranit a provést vybetonování prostoru do úrovně podlahy a zabetonovat i odpadní rouru, v části pod úrovní podlahy od sifonu vaničky k napojení.
To už je na posouzení, co je jednodušší a vhodnější.
Ale pro případ možné nutné opravy-čistění odpadního potrubí, nebo třeba výměnu vaničky (spoj napojení na přivedenou odpadní rouru je pod úrovní podlahy- viz foto) bych raději volil první způsob.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny