Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem nefunkční mikrovlnka Sencor SMW8225

Dobrý den!
Závady mikrovlnek se zde již řešily, ale můj problém je trošku jiný. Nečekám, že dostanu radu co kde vyměnit, ale než ji odvezu na sběrný dvůr, chci se zeptat, jestli nemá někdo nějaký tip, nebo zkušenost, protože podle mne to bude banalita a možná jen špatné nastavení.
Klasicky jak to již zde bylo párkrát zmíněno, ovládáni funguje jak má. Displej svítí, můžu nastavit funkci mikrovln, nebo grilu, můžu si nastavit čas, po spuštění se talíř otáčí, čas na displeji odčítá tak jak má, vše vypadá OK, jen nehřeje. Rozebral jsem to a našel tam 2 tepelné pojistky, obě OK, vysokonapěťová pojistka taky průchozí OK. Je tam hodně špatný přístup k elektronice, ale podařilo se mi vytáhnout alespoň destičku s elektronikou pro ovládáni VN trafa a zjistil jsem, že fastony na vodičích jsou volné, stlačením kleštěma to nepomohlo, tak jsem je všechny odstřihnul a vodiče přímo napájel na destičku, ale výsledek stejný!
Pak jsem ale zjistil, že mi nefunguje ani gril (spirály evidentně přes tuto destičku nejdou), takže jsem to přepájkoval zbytečně. Po přepnutí na gril se taky talíř točí, ale spirály netopí. Tak mě napadlo, jestli tam nemůže být problém v nastavení. Mikrovlnku jsem dostal asi před rokem jako starší (bez návodu), ale doteď jela zcela bez problému.
Proto mám 2 dotazy:
1. Nemáte někdo návod, nebo nevíte, jestli tam jde něco špatně nastavit (nějaká dětská pojistka), čímž zamezím tomu, aby hřála
2. Nemáte někdo tip, co by ji mohlo blokovat elektricky (žádné další ochranné a bezpečnostni prvky už tam nevidím)!

děkuji moc za jakýkoli tip

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Určitě zkontrolovat relé, to bude po kondenzátorech nejporuchovější součástka. Vypojit od relé magne…
dejv111 13.03.2018 12:24
dejv111
Jaké napětí, nebo co bych měl naměřit na magnetronu? Abych pravdu psal, mám trochu obavu něco měřit…
lupkovic 13.03.2018 17:39
lupkovic
Ale né, myslel jsem to tak, že odpojit magnetron od základní desky, nejspíše od relé a pak měřit na… nový
dejv111 14.03.2018 06:06
dejv111
Dokážeš identifikovat rele grilu,transformator,primar,sekundar?Gril se zapina a vypina,trafo na prim… poslední
Kenav 14.03.2018 09:51
Kenav

Jaké napětí, nebo co bych měl naměřit na magnetronu? Abych pravdu psal, mám trochu obavu něco měřit při zapnuté mikrovlnce, abych si neupekl náhodou "kokos". Náhodou mi to naskočí a já si toho nevšimnu, nejde o tolik peněz, abych kvůli tomu riskoval zdraví. Koupím novou. Přesto děkuji za radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru