Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kotoučová pila Bavaria 64/1

Dobrý den,
sháním levnou kotoučovou pilu, kterou bych chtěl zapustit do stolu a udělat z ní "domácí pilu", něco podobného, jako v odkazu (https://www.youtube.com/watch?v=Y_6Ok4iZc3w).
Můj dotaz je, zda-li má někdo zkušenosti s pilou Bavaria BCS 64/1 (https://www.kasa.cz/okruzni-pila-einhell-bcs-64-1-bavaria/?gclid=EAIaIQobChMI8Kr7s97S2QIV7r_tCh1Dfw9nEAQYASABEgKmLPD_BwE)??? Vím, že za tisícovku nemohu čekat nějakou super kvalitu, ale jedná se mi o výdrž a zejména, zda-li po čase nekope např. hřídel atd...
Jako plus vidím u této pily cenu a hlavně hloubku prořezu 65mm...

Díky za případné odpověďi.

Předmět Autor Datum
Myslím, že v této cenové kategorii, je to všechno přibližně stejné, zpravidla z Číny a prodejce si d…
Zerozero 04.03.2018 19:22
Zerozero
Díky za odpověď. TO je mi jasné, že je to jiný druh stroje a není to určené k dlouhodobému řezání ja…
Omegus 04.03.2018 19:33
Omegus
Já myslím, že to nebude tak špatné. Mám podobného mafla, už něco nařezal a zdá se, že uložení hřídel… poslední
Zerozero 04.03.2018 20:21
Zerozero

Myslím, že v této cenové kategorii, je to všechno přibližně stejné, zpravidla z Číny a prodejce si dává různé značky.
Ale to neznamená že to nefunguje, sám mám množství takových strojků a jsem s tím spokojen. Jen to není zpravidla na profi používání, je to na domácí použití.
Ale záleží na tom, na co to chceš. Všeobecně a to platí i pro značkové drahé výrobky, maflík není uzpůsoben pro delší běh.
Předpokládá se krátké říznutí a přestávka na vychládnutí motoru. Nelze tedy používat jako cirkuli, tedy nechat běžet a řezat kus za kusem. Velmi rychle dojde k přehřátí motoru i při běhu naprázdno. Je to dáno druhem motoru, který musí být výkonný a přitom lehký. Porovnej výkon pily z odkazu a asynchronní motor cirkule se stejným výkonem. Ten motor pro trvalý chod by se těžko tahal v ruce. Ale jinak pro drobné řezání je možné si takovou pilku udělat.

Díky za odpověď. TO je mi jasné, že je to jiný druh stroje a není to určené k dlouhodobému řezání jako na formátovací pile. Chci to udělat na tom stole, jako v odkazu, jen spíše na podélné řezání menších hranolů (na příčný řez mám pokosovou pilu), takže podélný řez pár vteřin a pak vypnutí pily. Spíše se mi jedná o to, zda-li to má nějakou výdrž, když to připnu k tomu stolu a budu chtít např přesný podélný řez, tak aby se "nevychechala" hřídel po pár řezech u tohoto levného modelu a bylo by to k ničemu... A to je to dilema, zda-li stačí k tomu účelu tady tato nebo investovat např. do Makity?

Já myslím, že to nebude tak špatné. Mám podobného mafla, už něco nařezal a zdá se, že uložení hřídele kotouče je v pořádku.
Nezjišťoval jsem to, nebyl důvod, ale hřídel bude i u levného stroje asi v kuličkových ložiscích, což vydrží víc, než třeba kluzná, navíc jdou vyměnit, pokud by došlo k poškození.
Einhel je sice pro hobby použití, přesto to není zcela no name. Takže to asi nebude zcela šmejd, jako něco z tržnice.
Asi bych se toho nebál, během dvouleté záruky se případně hrubá závada projeví.
Podle mého názoru se stroje původem z Číny dost kvalitativně zlepšily proti dřívějšku. Například moje zkušenost:
Pro výsev a předpěstování rostlinek (ne není to marjánka :-)), Si připravuju jemný substát, rozmixováním běžného, pomocí plechové naostřené vrtule, upnuté ve vrtačce. Nejdřív jsem použil narexku a málem ji spálil, už se začínalo kouřit.
Od té doby používám vrtačku koupenou v Tescu za asi 600,- Už několik sezón. Obdivuhodné. Jen zatím, vzhledem k vysoké zátěži a silám do stran došlo k vyhrkání vedení vřetena, které je v kluzném uložení. Takže hlavička vrtačky hrká trochu do stran. Ale nevadí to,používám ji jen na tento účel. Ale ten motorek obdivuhodně drží.:puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru