Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Príložný termostat s nastaviteľným alarmom

Ahoj,
chcel by som vymeniť príložný termostat pri teplovodných kachliach za novší typ. Nový termostat by mal zobrazovať aktuálnu teplotu vody v rúrach, mal by mať väčšiu hysterézu a alarm pre vysokú teplotu, ktorý sa aktivuje pri určitej teplote na snímacom čidle. Znie to ako pomerne jednoduchá záležitosť, ale je tu jeden problém - a to ten, že väčšina obvyklých digitálnych príložných termostatov má alarm až pri teplote 90 °C. Ja by som ho však potreboval pri nižšej teplote - napríklad 60 °C - keďže pre menšiu vykurovaciu sústavu je tých štandardných 90 stupňov už príliš veľa. Chcel by som sa teda opýtať, či náhodou nepoužívate alebo nepoznáte nejakú značku či typ príložného termostatu, ktorý by spĺňal moje požiadavky, vrátane tej s alarmom pri nižšej (alebo dokonca nastaviteľnej) teplote. Samozrejme som už navštívil aj Google, ale nič múdre a cenovo prijateľné som nenašiel. Mojím predstavám sa najviac priblížil termostat AURATON S08, je tu ale stále ten problém, že alarm vydáva až pri teplote 90 °C. Takže otázka znie: nepozná ešte niekto náhodou niečo alarmom nastaveným alebo nastaviteľným na nižšiu hodnotu?
Za rady a užitočné informácie vopred ďakujem.

Předmět Autor Datum
Kup na Aukru elektronický digitální termostat dle odkazu: https://aukro.cz/digitalni-termostat-regul… poslední
George63 24.02.2018 00:34
George63

Kup na Aukru elektronický digitální termostat dle odkazu: https://aukro.cz/digitalni-termostat-regulator-s-cid-50-110%C2%B0c-12v-6923463447, doplň jej zdrojem 12 V DC (napaječ pro TV anténu 12V DC/100 mA) a bzučáčkem na 12V DC (nebo 5 V DC+ předř.odpor), třeba tento: https://aukro.cz/bzucak-piezo-sirenka-vhodne-k-arduinu-6641023896?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting a namontuj do krabičky. Ten termostat má svítící display s aktuální teplotou, velký rozsah libovolného nastavení zapínací/vypínací teploty a diference. Výstupní relé má spínací parametry 230V AC/10A, takže je jej možno používat rovněž přímo na ovládání topných el.spotřebičů do 2,2 kW, chladniček, mražáků a pod.
Používám na mnoho různých zařízení (mražák, lednice, el.ventil k radiátoru samotížného topení, čerpadlo u kolektorů bazénu, stropní ventilátor, signalizace dostoupené teploty v hrnci a jeho vypínání-regulaci teploty el.vařiče, a.t.d.).
A nevyjde to dráž jak na 300,-Kč!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru