Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kondenzační kotel od Aristonu?

Zdravím,
letos bych chtěl nainstalovat plynový kondenzační kotel a tak vybírám... Původně jsem chtěl KK od Viadrusu, který je velice chválen a jeho cena slušná. Jenže má slabou modulaci k nejnižšímu výkonu 5-24kW. V této chvíli testují nový, nízkovýkonový do 12kW, ale nechce se mi čekat a být příadný pokusný králík. Proto mě zaujal tento od Aristonu:
Ariston GENUS PREMIUM EVO SYSTEM 24
Modulaci má 1:10, takže nejnižší výkon 2,4kW, což už je parádní. Možnost připojení na externí ohřev TUV. A cena v krámech také slušná. A teď otázka na vás. Šli byste do něj? Máte někdo s touto značkou ve vytápení zkušenost? Máte ho někdo doma nebo podobný?
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hlavně vybírat výrobek od výrobce, který je dobře zaveden na trhu. Jak už se psalo výše, před koupí…
čechy 17.02.2018 20:09
čechy
Děkuji Vám za cenné informace. Jen nechápu, proč by topenáři měli odmítat zapojit kotle, které si čl…
dejv111 19.02.2018 16:45
dejv111
Není topenář jako topenář. Výše uvedená odpověď je ale také částečně pravda. Topenářů je hodně, ale… poslední
čechy 19.02.2018 21:58
čechy

Hlavně vybírat výrobek od výrobce, který je dobře zaveden na trhu. Jak už se psalo výše, před koupí si ověřit v okolí, zda je vůbec nějaký dobrý servis, který se postará správně o kotel. Také pro samotnou instalaci kotle byste mě mít předem zajištěného topenáře a toho, který zajistí revize plynu ,odkouření a potvrdí záruku.
Dost často, když si majitel sám koupí kotel, topenáři jen samotnou instalaci kotle ve velké míře odmítají.
Výkon spotřebiče by vždy měl určit odborník podle toho v jaké nemovitosti budete kotel provozovat, zda bude jen na topení, nebo i pro ohřev vody,...

A také v této oblasti dosti funguje: nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci.

Není topenář jako topenář. Výše uvedená odpověď je ale také částečně pravda. Topenářů je hodně, ale aby dělali svojí práci dobře už není tak slavné. Setkávám se s tím denně.
U kotlů přes internet koupených se stává, že chybí některé originální kusy a topenáři se nechtějí dohadovat se zákazníky o tom, že musí tyto komponenty shánět. Některým je to jedno, výrobek nainstalují a poté při servisech a případných opravách bývá problém, ale při problémech ho domu již nedostanete.
Také se mi při uvedení do provozu stalo, že chyběla celá elektronika kotle a majitel u internetového prodejce s reklamací neuspěl jelikož kotel převzal a musel si tuto část koupit na vlastní náklady. Další případ neuvedení do provozu kotle při internetové koupi jaksi výrobek nebyl určen pro evropský trh a jeho útroby obsahovaly jiné součástky, které zde neseženete.
Když chcete ušetřit pár korun, jděte klidně do případného rizika s možnými problémy. Zvlášť shánět topenáře, kominíka, plynaře,...
Správná instalace by měla vypadat tak, že firma dodá kotel se vším příslušenstvím, zajistí jeho montáž, montáž odkouření, připojení plynu a zajištění uvedení do provozu s potvrzením záruky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru